Juristul care a asistat investiţii de 400 de milioane de euro în România

Autor: Andreea Neferu Postat la 30 septembrie 2014 604 afişări

Cătălin Olărescu a acordat în ultimii 9 ani asistenţă juridică pentru proiecte de investiţii de 400 de milioane de euro ale producătorului de materiale de construcţii Holcim pe piaţa locală.

Juristul care a asistat  investiţii de 400 de milioane de euro în România

Cătălin Olărescu a absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universităţii Româno-Americane în 1997, ulterior urmând studii postuniversitare de drept privat la Facultatea de Drept din cadrul Universităţii Bucureşti. A început să lucreze în 2005 în cadrul producătorului de materiale de construcţii Holcim, subsidiara locală a grupului elveţian, ocupând poziţia de coordonator al departamentului juridic. "În mod direct, interacţionez aproape zilnic cu cei peste 100 de angajaţi aflaţi în sediul central din Bucureşti al societăţii, dar şi cu colegii de la punctele de lucru din ţară ale Holcim România", spune el. Olărescu adaugă că activitatea de prevenţie juridică este esenţială pentru o multinaţională.

Peste 10 ani, se vede activând tot în domeniul juridic sau într-un domeniu conex, cum este consultanţa privind conformarea la regulile de bună guvernare corporatistă. Afirmă totuşi că antreprenoriatul reprezintă o variantă de luat în calcul de către oricine a lucrat pe o poziţie de management. "Antreprenoriatul înseamnă un pariu cu tine însuţi, mai ales dacă se plasează în contextul actual al unui mediu economic încă dificil." Grupul Holcim se pregăteşte la nivel internaţional de o fuziune cu producătorul francez de materiale de construcţii Lafarge, urmând ca în România cele două companii să vândă din capacităţile de producţie pentru a putea primi acordul autorităţilor din domeniul concurenţei pentru această tranzacţie.


Cătălin Olărescu face parte din promoţia tinerilor manageri de top din 2014. Citeşte în premieră alte 99 de poveşti de succes ale tinerilor manageri din România în a noua ediţie a catalogului 100 TINERI MANAGERI DE TOP, lansat de Business Magazin în luna mai.


Comandă acum catalogul în format electronic la preţul de 35 lei.

Cantitate: buc.
 


Urmărește Business Magazin

/lideri/juristul-care-a-asistat-investitii-de-400-de-milioane-de-euro-in-romania-13357819
13357819
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.