Face 10 milioane de euro pe an închiriind maşini. "Terenul imprevizibil din România a fost mai potrivit decât în ţările aşezate"

Postat la 13 august 2014 1150 afişări

Face 10 milioane de euro pe an închiriind maşini. "Terenul imprevizibil din România a fost mai potrivit decât în ţările aşezate"

Dan Ştefan conduce, împreună cu fratele său, Marius Ştefan, cea mai mare afacere de închiriat maşini din România,  Autonom Rent a Car, cu venituri de 10,6 milioane de euro în 2013 şi care va ajunge anul acesta la 12,5 milioane de euro, potrivit estimărilor lui Ştefan.

După trei ani de ASE, unde a studiat relaţii internaţionale şi un prim job în vânzări de publicitate pentru un cotidian, care îi aducea bani, dar nu şi satisfacţie profesională, Dan Ştefan şi-a continuat pregătirea cu un masterat în economie internaţională la Universitatea Orleans din Franţa. După cel de al doilea master, în business internaţional la Universitatea Sorbona din Paris, a intrat în circuitul pieţei forţei de muncă franceze, pe care îl caracterizează drept “foarte complicat pentru orice job”.

Primul loc de muncă acolo a fost în cadrul unei firme de consultanţă specializate în reducere de costuri. După şapte ani în Franţa, Ştefan a ales să plece cu doar trei săp-tămâni înainte să primească un permis de muncă pe zece ani, argumentul principal fiind că mediul corporatist francez nu era cel ideal pentru el din cauza dezvoltării previzibile. “Cu cât mai mare este o organizaţie, cu atât este mai multă politică internă şi timp petrecut în şedinţe care nu au nicio legătură cu afacerea.”

În anii petrecuţi în Franţa, nu a rupt legătura cu ţara şi tot ce a câştigat acolo a fost investit în proiectele din România. Iar cel care a căpătat amploare a fost unul în care s-a implicat “mai în joacă” - “rent a car” în Piatra Neamţ - care a fost şi pretextul întoarcerii în ţară în 2006. A considerat împreună cu fratele său că terenul imprevizibil din România, unde “puţine pieţe sunt mature şi mai sunt multe de făcut”, este mai potrivit decât în ţările “aşezate”, unde capitalul dictează pentru dezvoltarea unui business scalabil, cum este cel al închirierii de autoturisme.

Printre planurile de anul acesta ale celor doi fraţi se nu-mără deschiderea primului birou în afara ţării, în Budapesta.


Dan Ştefan face parte din promoţia tinerilor manageri de top din 2014 şi a fost premiată în cadrul galei Business Magazin. Citeşte în premieră alte 99 de poveşti de succes ale tinerilor manageri din România în a noua ediţie a catalogului 100 TINERI MANAGERI DE TOP, lansat de Business Magazin în luna mai.


Comandă acum catalogul în format electronic la preţul de 35 lei.

Cantitate: buc.
 


Urmărește Business Magazin

/lideri/face-10-milioane-de-euro-pe-an-inchiriind-masini-terenul-imprevizibil-din-romania-a-fost-mai-potrivit-decat-in-tarile-asezate-13084084
13084084
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.