Ambasadorul rus la Varşovia, convocat la Ministerul de Externe după declaraţiile lui Jirinovski privind ”distrugerea” ţărilor est-europene

Autor: Iuliana Enache Postat la 13 august 2014 100 afişări

Ministerul polonez de Externe l-a convocat, marţi, pe ambasadorul rus pentru a explica declaraţiile vicepreşedintelui Dumei, Vladimir Jirinovki, potrivit căruia "Polonia va fi ştearsă de pe faţa pământului", relatează Radio Polonia, în pagina electronică.

Într-un interviu acordat Radio Polonia, purtătorul de cuvânt al Ministerului polonez de Externe Marcin Wojciechowski a refuzat să dezvăluie detalii despre discuţia cu ambasadorul Vladimir Grinin, afirmând doar că a avut loc o întâlnire.

"Statele baltice şi Polonia sunt condamnate. Vor fi şterse de pe faţa pământului. Nu va rămâne nimic", a afirmat preşedintele Partidului Liberal-Democrat, considerat un apropiat al Kremlinului. Ele "vor fi nimicite. Nimic nu va rămâne acolo. Liderii acestor state pitice ar trebui să se gândească cine sunt", a adăugat el, pe fondul escaladării conflictului din Ucraina.

Întrebat dacă tratează cu seriozitate declaraţiile lui Jirinovski, ministrul polonez de Externe Radoslaw Sikorski a declarat marţi seara pentru Polsat TV: "Atât de serios, încât l-am convocat pe ambasadorul rus la Ministerul de Externe şi l-am întrebat care este poziţia autorităţilor (ruse)".

Ministerul polonez de Interne Bartlomeij Sienkiewicz a declarat că Jirinovski este cunoscut pentru comentariile sale extremiste despre tot felul de subiecte.

"El este un extremist politic în Rusia şi susţine astfel de afirmaţii de ani de zile", a precizat Sienkiewicz.

Rusia a început să trimită peste 200 de camioane încărcate cu ajutor umanitar către estul Ucrainei, marţi. Guvernul ucrainean se teme însă că Rusia foloseşte pretextul ajutorului umanitar pentru a furniza arme separatiştilor. "Rusia joacă un joc absolut cinic", a declarat marţi adjunctul ministrului ucrainean de Externe, Danilo Lubkiski.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
POLONIA,
RUSIA,
JIRINOVSKI
/actualitate/ambasadorul-rus-la-varsovia-convocat-la-ministerul-de-externe-dupa-declaratiile-lui-jirinovski-privind-distrugerea-tarilor-est-europene-13083397
13083397
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.