Cele mai puternice femei din România: Madeline Alexander, Deloitte Audit

Autor: Ioana Matei Postat la 30 aprilie 2013 409 afişări

Madeline Alexander a devenit la începutul acestui an partener coordonator audit şi servicii de risc în cadrul Deloitte România, după 11 ani de management în cadrul companiei.



Madeline Alexander este una din eroinele Catalogului "200 cele mai puternice femei din business", care va fi lansat în curând, şi ale galei "Woman in Power" (19 martie 2014) .




CELE MAI PUTERNICE FEMEI DIN ROMÂNIA - EXCLUSIV

Are o experienţă de peste 20 ani în audit, 1991 fiind anul care a marcat intrarea sa în acest domeniu, iar în 2002 a intrat în echipa Deloitte România ca partener. S-a născut în România, însă a crescut şi a studiat în Statele Unite ale Americii şi tot acolo a lucrat pentru prima oară ca auditor.

În 1999 a revenit temporar în România pentru a acorda asistenţă societăţilor naţionale şi multinaţionale în audit şi raportare financiară. Specializarea sa este auditarea societăţilor cu capital de stat, cât şi privat, locale sau multinaţionale.

Ca manager de audit în Statele Unite, Madeline Alexander s-a implicat în câteva proiecte de cotare la bursa din SUA a unor companii, iar în România a făcut parte din echipa implicată în proiectul realizat în colaborare cu Ministerul Finanţelor „Adaptarea Normelor IAS la sistemul contabil românesc„, cât şi a standardelor internaţionale de audit. De asemenea, a fost director/trezorier în consiliul de administraţie al Camerei de Comerţ Americane şi consilier al ministrului de finanţe în 2004.

Este licenţiată în contabilitate, fiind absolventă a Universităţii Internaţionale din Florida, Miami. Madeline Alexander este membră a Camerei Auditorilor Financiari din România, Corpului Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România, a Institutului American al Contabililor Autorizaţi şi a Institutului Contabililor Autorizaţi din Georgia, SUA.

Business Magazin: Cât de greu îşi croieşte o femeie drumul în lumea de business?

Femeile din România care se află în poziţii de management a trebuit să răzbată ca să ajungă acolo pentru că rolul lor în companii mult timp nu a fost bine definit. În ultimii 10 ani s-au făcut însă nişte paşi uriaşi în această direcţie. O femeie care se află la acelaşi nivel cu un bărbat este, cu siguranţă, cu mult mai încercată decât acesta.

Business Magazin: Cum împăcaţi cariera cu viaţa de familie?

Nu cred că am făcut foarte multe sacrificii în ceea ce priveşte găsirea unui echilibru între cele două dimensiuni. Este drept că am ales să încep familia mai târziu, însă lucrurile au venit de la sine. Este dificil, recunosc, trebuie să faci eforturi ca să le ai pe ambele, dar totul ţine de capacitatea de a prioritiza.

Business Magazin: Destinaţii de vacanţă preferate

Am descoperit o destinaţie foarte plăcută, anume Sardinia. În rest, pentru că am copilărit în Miami, în fiecare an mergem acolo o dată sau de două ori.


Cea mai bogată femeie din România

Cele mai puternice femei din România: Dorothy Constantin, High Fashion Concept (Victoria 46, Day & Night, Petit's, The Code)

Cele mai puternice femei din România: Ioana Lemnaru, Mercedes-Benz România

Cele mai puternice femei din România: Camelia Şucu, Class Living

Cele mai puternice femei din România: Irina Schrotter, Casa de modă Irina Schrotter

Cele mai puternice femei din România: Cristina Bâtlan, Musette


Business Magazin lanseaza cea de-a doua ediţie a catalogului dedicat celor mai puternice femei din mediul de afaceri romanesc. De această data, 200 cele mai puternice femei din business cuprinde 200 de nume reprezentative, din pozitii-cheie de conducere, precum CEO, CCO, directori generali, economici, antreprenori, consultanti sau Country Manageri. Au reusit sa castige, in timp, admiratia si recunoasterea propriei valori pentru ca apoi sa preia pozitii importante de conducere. Femeile de afaceri din Romania valideaza propriul succes prin cifre de afaceri ce le pozitioneaza pe primele locuri in topuri.

De la an la an, numarul lor este tot mai mare, iar notorietatea si aprecierea de care se bucura nu sunt altceva decat recunoasterea valorii la purtator, un simbol pe care Business Magazin il sustine si il sprijina permanent.

Pentru ca au demonstrat perseverenta, profesionalism, curaj si maxima implicare, femeile antreprenor au reusit consolidarea unei cariere bazata pe dinamism, actiune si permanenta dedicare. Câteva dintre numele pe care cititorii Business Magazin le pot regăsi în paginile catalogului sunt: Irina Schrotter, Camelia Sucu, Aneta Bogdan, Carmen Adamescu, Maria Grapini, Rucsandra Hurezeanu, Violeta Ciurel, Amalia Nastase, Cristina Batlan , Irina Socol, Monica Iavorschi, Adina Pascu, Andreea Mihai, Georgeta Serban, dar şi multe altele.

Catalogul este disponibil de pe data de 11 martie în reţelele de distibuţie a presei Inmedio şi Relay la preţul de 35 lei.

Pentru a vedea unde sunt toate locaţiile Inmedio şi Relay click aici

Comandă online catalogul AICI.

Urmărește Business Magazin

/lideri/cele-mai-puternice-femei-din-romania-madeline-alexander-deloitte-audit-10824879
10824879
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.