Cele mai puternice femei din România: Iuliana Stan, Human Synergistics România

Postat la 29 martie 2013 546 afişări

Iuliana Stan a obţinut în 2001 diploma de sociolog după absolvirea cursurilor de specialitate în cadrul Universităţii din Bucureşti.

CELE MAI PUTERNICE FEMEI DIN ROMÂNIA - EXCLUSIV

Pentru ea, perioada de după facultate a fost cea mai grea din punct de vedere profesional: "Pentru nivelul de maturitate şi de pregătire pe care îl are orice tânăr când termină o facultate, nimic nu e îndeajuns de bun, aveam percepţia că merit şi că pot mai mult". Nerăbdarea a fost cel mai mare duşman pentru Stan, iar răbdarea pe care a fost forţată să o înveţe în timp a ajutat-o să îşi construiască o experienţă profesională de 14 ani, din care 10 în domeniul consultanţei.

La începutul carierei, Stan s-a alăturat firmei de training Gemini Consult (devenită în 2007 Ascendis), unde a lucrat în domeniul managementului. Un prag important pentru ea a fost reprezentat de deschiderea operaţiunilor din România a companiei Human Synergistics în 2004. Biroul din România este o operaţiune deţinută şi condusă fără implicarea Human Synergistics Internaţional, singura specializată în cultură organizaţională şi leadership, dar şi unul dintre furnizorii importanţi pentru piaţa locală de training şi consultanţă. În 2006, Human Synergistics România a deschis birourile afiliate din Bulgaria, Serbia şi Ungaria, iar Stan a coordonat procesul de lansare a acestor operaţiuni.

Business Magazin: Care sunt obiectivele tale pe termen lung?

Cred în norocul coordonat şi logic, adică am aspiraţii de bunăstare ca orice om. Nu am ţinte materiale, ci ţinte de dezvoltare: să pot ajunge să călătoresc cel puţin şase luni pe an, să merg la spectacole diverse în oraşele în care călătoresc, dar cea mai mare dorinţă a mea este să inventez injecţiile cu cărţi.

Business Magazin: Ce altceva ţi-ar fi plăcut să faci?

Îmi place foarte mult ce fac şi nu mă văd făcând altceva. Mi-ar fi plăcut să cos - este o activitate pe care am făcut-o cu mare plăcere şi cu pasiune în copilărie şi adolescenţă. Croitoria a fost drogul meu în perioada copilăriei, mă visam atunci creatoare de modă. Acum îmi place să scriu, mă gândesc că poate dacă aş fi început să scriu mai devreme, aş fi avut un exerciţiu mai bun al scrisului şi o disciplină mai riguroasă.

Business Magazin: Cât de greu îşi croieşte o femeie drumul în lumea de business?

Nu cred că a face carieră în vreo profesie are legătură cu a fi femeie sau bărbat, ci mai degrabă cu propriile convingeri personale, iar cea mai importantă este încrederea în talentul pe care îl ai şi în ce eşti tu ca om.

Business Magazin: Cum v-aţi caracteriza stilul de conducere şi/sau de creare a unei afaceri?

Cred în integritate, iar pentru mine definiţia integrităţii este să fac ce spun că fac şi să fiu aliniată la nivel de fapte cu vorbele pe care le spun. Stilul meu de conducere este unul bazat pe încredere, dezvoltare, învăţare şi libertate.

Business Magazin: Ce branduri preferate aveţi?

Sunt o mare iubitoare şi consumatoare de confort. Iubesc parfumul Sweet Redemption by Kilian, îmi iubesc pantofii Jimmy Choo şi mini-colecţia de încălţăminte Pura Lopez, îmi iubesc maşina, sunt dependentă de bucuria de a bea o cafea în weekend în locuri frumoase şi preţioase.

Business Magazin: Destinaţii de vacanţă preferate.

Locul în care am simţit că pot trăi este Sydney, locul cel mai aproape sufletului meu este în Cambodgia la Angkor Wat, locul cel mai special în care am ajuns este Insula Stewart din Noua Zeelandă, locul în care merg frecvent atunci când vreau să merg repede undeva este Londra.

Business Magazin: Care e lucrul din viaţa dvs pe care îl preţuiţi cel mai mult?

Libertatea pe care o câştig în urma responsabilităţilor pe care mi le asum.

Iuliana Stan semnează editoriale din domeniul HR în Business Magazin.


Cea mai bogată femeie din România

Cele mai puternice femei din România: Dorothy Constantin, High Fashion Concept (Victoria 46, Day & Night, Petit's, The Code)

Cele mai puternice femei din România: Ioana Lemnaru, Mercedes-Benz România

Cele mai puternice femei din România: Camelia Şucu, Class Living

Cele mai puternice femei din România: Irina Schrotter, Casa de modă Irina Schrotter

Cele mai puternice femei din România: Cristina Bâtlan, Musette


Business Magazin lanseaza cea de-a doua ediţie a catalogului dedicat celor mai puternice femei din mediul de afaceri romanesc. De această data, 200 cele mai puternice femei din business cuprinde 200 de nume reprezentative, din pozitii-cheie de conducere, precum CEO, CCO, directori generali, economici, antreprenori, consultanti sau Country Manageri. Au reusit sa castige, in timp, admiratia si recunoasterea propriei valori pentru ca apoi sa preia pozitii importante de conducere. Femeile de afaceri din Romania valideaza propriul succes prin cifre de afaceri ce le pozitioneaza pe primele locuri in topuri.

De la an la an, numarul lor este tot mai mare, iar notorietatea si aprecierea de care se bucura nu sunt altceva decat recunoasterea valorii la purtator, un simbol pe care Business Magazin il sustine si il sprijina permanent.

Pentru ca au demonstrat perseverenta, profesionalism, curaj si maxima implicare, femeile antreprenor au reusit consolidarea unei cariere bazata pe dinamism, actiune si permanenta dedicare. Câteva dintre numele pe care cititorii Business Magazin le pot regăsi în paginile catalogului sunt: Irina Schrotter, Camelia Sucu, Aneta Bogdan, Carmen Adamescu, Maria Grapini, Rucsandra Hurezeanu, Violeta Ciurel, Amalia Nastase, Cristina Batlan , Irina Socol, Monica Iavorschi, Adina Pascu, Andreea Mihai, Georgeta Serban, dar şi multe altele.

Catalogul este disponibil de pe data de 11 martie în reţelele de distibuţie a presei Inmedio şi Relay la preţul de 35 lei.

Pentru a vedea unde sunt toate locaţiile Inmedio şi Relay click aici

Comandă online catalogul AICI.

Urmărește Business Magazin

/lideri/cele-mai-puternice-femei-din-romania-iuliana-stan-human-synergistics-romania-10699234
10699234
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.