Cele mai puternice femei din România: Carmen Schuster, BCR Banca Pentru Locuinţe

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 31 mai 2013 1312 afişări

Carmen Schuster, ca vicepreşedinte executiv responsabil pentru piaţă si vânzări, asigură din septembrie 2012 conducerea BCR Banca pentru Locuinţe (BpL), împreună cu Erwin Bernhard, vicepreşedinte executiv financiar şi operaţiuni, cei doi fiind membrii Comitetului Executiv.

CELE MAI PUTERNICE FEMEI DIN ROMÂNIA - EXCLUSIV

Carmen Schuster a fost cea care a iniţiat cadrul legal specific pentru băncile de locuinţe în România, punând astfel bazele pentru dezvoltarea sistemului de economisire-creditare în România. A făcut parte din echipa de evaluare a activităţii de retail a BCR din partea grupului Erste în 2005 şi din primul consiliu de specialişti instalat la BCR la începutul lui 2006 de Manfred Wimmer, cel care a condus echipa de preluare a BCR de către grupul Erste şi actualul CFO al grupului Erste. Schuster a condus împreună cu alţi doi reprezentanţi ai acţionarilor Programul de dezvoltare şi integrare a BCR în concernul Erste. După finalizare, a preluat proiectul pentru lansarea BCR BpL. De la înfiinţarea acesteia, în 2008, este vicepreşedinte executiv al instituţiei. BCR BpL, una dintre cele două bănci specializate în economisire-creditare în domeniul locativ din România, a reuşit în 2012 să crească portofoliul de clienţi de la cca 250.000 la peste 300.000, ajungând astfel lider de piaţă, cu o cotă de peste 65%. Depozitele atrase au crescut de la 862 mil. lei la finele lui 2011 la 1.385 milioane lei la sfârşitul lui 2012, depăşind o cotă de piaţă de 80%. Sumele contractate de clienţii BCR BpL în 2012 pentru contractele de economisire-creditare au depăşit 10 mld. lei. Banca a început creditarea în lei la sfârşitul anului în 2011, mărindu-şi portofoliul de credite acordate de 11 ori în cursul anului 2012. În al patrulea an de funcţionare banca a ajuns pe profit.  Pentru 2013, BCR BpL se aşteaptă la o creştere a portofoliului de clienţi şi a depozitelor pentru domeniul locativ cu peste 20% şi la triplarea portofoliului de credite pentru locuinţe.


Cea mai bogată femeie din România

Cele mai puternice femei din România: Dorothy Constantin, High Fashion Concept (Victoria 46, Day & Night, Petit's, The Code)

Cele mai puternice femei din România: Ioana Lemnaru, Mercedes-Benz România

Cele mai puternice femei din România: Camelia Şucu, Class Living

Cele mai puternice femei din România: Irina Schrotter, Casa de modă Irina Schrotter

Cele mai puternice femei din România: Cristina Bâtlan, Musette


Business Magazin lanseaza cea de-a doua ediţie a catalogului dedicat celor mai puternice femei din mediul de afaceri romanesc. De această data, 200 cele mai puternice femei din business cuprinde 200 de nume reprezentative, din pozitii-cheie de conducere, precum CEO, CCO, directori generali, economici, antreprenori, consultanti sau Country Manageri. Au reusit sa castige, in timp, admiratia si recunoasterea propriei valori pentru ca apoi sa preia pozitii importante de conducere. Femeile de afaceri din Romania valideaza propriul succes prin cifre de afaceri ce le pozitioneaza pe primele locuri in topuri.

De la an la an, numarul lor este tot mai mare, iar notorietatea si aprecierea de care se bucura nu sunt altceva decat recunoasterea valorii la purtator, un simbol pe care Business Magazin il sustine si il sprijina permanent.

Pentru ca au demonstrat perseverenta, profesionalism, curaj si maxima implicare, femeile antreprenor au reusit consolidarea unei cariere bazata pe dinamism, actiune si permanenta dedicare. Câteva dintre numele pe care cititorii Business Magazin le pot regăsi în paginile catalogului sunt: Irina Schrotter, Camelia Sucu, Aneta Bogdan, Carmen Adamescu, Maria Grapini, Rucsandra Hurezeanu, Violeta Ciurel, Amalia Nastase, Cristina Batlan , Irina Socol, Monica Iavorschi, Adina Pascu, Andreea Mihai, Georgeta Serban, dar şi multe altele.

Catalogul este disponibil de pe data de 11 martie în reţelele de distibuţie a presei Inmedio şi Relay la preţul de 35 lei.

Pentru a vedea unde sunt toate locaţiile Inmedio şi Relay click aici

Comandă online catalogul AICI.

Urmărește Business Magazin

/lideri/cele-mai-puternice-femei-din-romania-carmen-schuster-bcr-banca-pentru-locuinte-10914188
10914188
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.