Cele mai puternice femei din România: Anda Todor, Salans Bucharest

Autor: Ioana Matei Postat la 31 mai 2013 438 afişări

Din 2008 Anda Todor conduce operaţiunile de pe piaţa românească ale Salans, firmă în care lucrează de zece ani.

CELE MAI PUTERNICE FEMEI DIN ROMÂNIA - EXCLUSIV

Anda Todor a absolvit în 1988 Facultatea de Drept (licenţă summa cum laude) din cadrul Universităţii Bucureşti şi a urmat studii în cadrul Georgetown University Law Center. Ea povesteşte că a cochetat „foarte mult cu o carieră universitară; aşa a şi început parcursul meu profesional - ca asistent universitar, însă la un moment dat am fost nevoită să aleg".

Cu experienţă în drept societar, fuziuni şi achiziţii, drept financiar-bancar, energie, pieţe de capital, private equity şi media, Anda Todor coordonează frecvent tranzacţii complexe, care adeseori implică şi alte jurisdicţii. Ea s-a implicat în proiecte de impact pentru piaţa românească, cum ar fi listarea pe Bursa din Londra a uneia din cele mai importante companii româneşti din domeniul farmaceutic sau vânzarea celui mai mare proiect de energie regenerabilă din Europa.

1. Cât de greu îşi croieşte o femeie drumul în lumea de business?

Cred că, din cauza faptului că societatea românească este încă destul de tradiţionalistă, uneori femeile trebuie să muncească mai mult decât bărbaţii ca să dovedească acelaşi lucru, însă cred că acest aspect se schimbă tot mai mult, inclusiv în rândul managerilor români, pe măsură ce se schimbă cultura în companiile din care provin.

2. Care sunt calităţile feminine care ajută în business?

Atenţia la detaliu, tenacitatea, capacitatea de a empatiza şi de a relaţiona cu cei din jur.

3. Branduri preferate: parfum, haine, accesorii.

Admir tot mai mult, în ultima vreme, tineri designeri români ca Lena Criveanu sau Maria Lucia Hohan, care au reuşit să-şi croiască drum şi pe plan internaţional. În materie de parfumuri, prefer gama Chanel.

4. Destinaţii de vacanţă preferate.

Îmi plac locuri însorite ca sudul Franţei sau Sardinia.

5. Cum împăcaţi cariera cu viaţa de familie?

Nu este uşor, pentru că sunt momente când munca la birou îmi absoarbe foarte mult timp, însă rămân extrem de implicată şi acasă, iar timpul liber este dedicat familiei.

6. Carte, muzică, film: ce preferaţi?

Citesc în această perioadă cărţile istoricului Lucian Boia. În ce priveşte filmele, în ultima vreme urmăresc aceleaşi filme pe care le vede şi fiul meu; ultimul pe care l-am văzut a fost The Hobbit.

7. Vi se pare că discuţia despre discriminarea de gen mai este de actualitate în 2013?

Cred că este în continuare de actualitate mai ales în comunităţile mai tradiţionale. Ce aş vrea să transmit însă este că femeile din business ar trebui să fie mult mai unite, să se susţină şi să dialogheze mai mult astfel încât generaţiile viitoare să vorbească tot mai puţin de discriminare.


Cea mai bogată femeie din România

Cele mai puternice femei din România: Dorothy Constantin, High Fashion Concept (Victoria 46, Day & Night, Petit's, The Code)

Cele mai puternice femei din România: Ioana Lemnaru, Mercedes-Benz România

Cele mai puternice femei din România: Camelia Şucu, Class Living

Cele mai puternice femei din România: Irina Schrotter, Casa de modă Irina Schrotter

Cele mai puternice femei din România: Cristina Bâtlan, Musette


Business Magazin lanseaza cea de-a doua ediţie a catalogului dedicat celor mai puternice femei din mediul de afaceri romanesc. De această data, 200 cele mai puternice femei din business cuprinde 200 de nume reprezentative, din pozitii-cheie de conducere, precum CEO, CCO, directori generali, economici, antreprenori, consultanti sau Country Manageri. Au reusit sa castige, in timp, admiratia si recunoasterea propriei valori pentru ca apoi sa preia pozitii importante de conducere. Femeile de afaceri din Romania valideaza propriul succes prin cifre de afaceri ce le pozitioneaza pe primele locuri in topuri.

De la an la an, numarul lor este tot mai mare, iar notorietatea si aprecierea de care se bucura nu sunt altceva decat recunoasterea valorii la purtator, un simbol pe care Business Magazin il sustine si il sprijina permanent.

Pentru ca au demonstrat perseverenta, profesionalism, curaj si maxima implicare, femeile antreprenor au reusit consolidarea unei cariere bazata pe dinamism, actiune si permanenta dedicare. Câteva dintre numele pe care cititorii Business Magazin le pot regăsi în paginile catalogului sunt: Irina Schrotter, Camelia Sucu, Aneta Bogdan, Carmen Adamescu, Maria Grapini, Rucsandra Hurezeanu, Violeta Ciurel, Amalia Nastase, Cristina Batlan , Irina Socol, Monica Iavorschi, Adina Pascu, Andreea Mihai, Georgeta Serban, dar şi multe altele.

Catalogul este disponibil de pe data de 11 martie în reţelele de distibuţie a presei Inmedio şi Relay la preţul de 35 lei.

Pentru a vedea unde sunt toate locaţiile Inmedio şi Relay click aici

Comandă online catalogul AICI.

Urmărește Business Magazin

/lideri/cele-mai-puternice-femei-din-romania-anda-todor-salans-bucharest-10914038
10914038
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.