Cele mai puternice femei din România: Anca Bidian, Kiwi Finance

Autor: Ioana Matei Postat la 29 martie 2013 772 afişări

Anca Bidian conduce KIWI Finance, cel mai mare broker de credite din România, companie pe care a înfiinţat-o în anul 2003 şi care, iniţial, s-a numit Gemini Capital.

CELE MAI PUTERNICE FEMEI DIN ROMÂNIA - EXCLUSIV

În ce priveşte ţinta sa pe termen lung, Anca Bidian spune că îşi doreşte ca "toţi oamenii care s-au intersectat la un moment dat cu Kiwi Finance - colegi, clienţi şi parteneri - să rămână cu o amintire şi experienţă utile şi memorabile". Tot ea spune că apreciază lucrul bine făcut şi eficienţa şi are pretenţia de la oricine să lucreze cu responsabilitate. Deviza ei este: "Mai bine să faci un lucru bine de la început decât să explici de ce nu l-ai făcut". Crede în soluţii şi nu în ţapi ispăşitori şi în ideea că oricine merită a doua şansă. "Am însă toleranţă zero la minciună şi prostia fudulă şi mă feresc de compromisurile care compromit."

Înainte de a intra în sectorul financiar, Bidian a lucrat în sectorul IT în Toronto. În cei şapte ani petrecuţi în Canada, a fost programator şi project manager pentru Globe-Tek Corporation, o companie specializată în soluţii informatice de gestiune şi management, înfiinţând ulterior compania de consultanţă Actis Consulting, specializată pe probleme de legislaţie canadiană şi programe de studii. Este inginer informatician de profesie, dar a urmat şi o serie de cursuri de specializare în economie, management şi legislaţie. Din 2007 în acţionariatul firmei a intrat şi fondul de investiţii Oresa Ventures.

Business Magazin: Cât de greu îşi croieşte o femeie drumul în lumea de business?

Cred că la fel de greu sau uşor ca şi un bărbat. Este nevoie de determinare, consecvenţă şi curaj. Iar prin curaj eu înţeleg asumarea riscului de a greşi.

Business Magazin: Care sunt calităţile feminine care ajută în business?

Cred că de multe ori intuiţia ajută foarte mult. Dacă este adevărat că femeile au o intuiţie mai dezvoltată, iar eu cred că este adevărat, atunci aceasta poate fi un diferenţiator. În rest, un om de afaceri trebuie să aibă viziune, coerenţă şi determinare indiferent dacă este bărbat sau femeie. Şi, nu în ultimul rând, bun-simţ.

Business Magazin: Carte, muzică, film: ce preferaţi?

Toate trei în egală măsură în momentele mele de răsfăţ.

Business Magazin: Cum v-aţi caracteriza stilul de conducere şi/sau de creare a unei afaceri?

Cred că mă defineşte un stil de conducere corect. Apreciez lucrul bine făcut şi eficienţa şi am pretenţia de la oricine să lucreze cu responsabilitate. Deviza mea este "mai bine să faci un lucru bine de la început, decât să explici de ce nu l-ai facut". Cred în soluţii şi nu în ţapi ispăşitori şi cred că oricine merită a doua şansă. Am însă toleranţă zero la minciună şi prostia fudulă şi mă feresc de compromisurile care compromit.

Business Magazin: Care sunt calităţile feminine care ajută în business?

Cred cu putere că bunul simţ este obligatoriu în business în general şi în antreprenoriat în special, iar această calitate nu are legătură cu genul. Se spune că intuiţia feminină ajută şi sunt de acord. Însă această calitate nu este un dat; când lipseşte bunul simţ, am observat că nici multă intuiţie nu e.

Business Magazin: Care este lucrul din viaţa dumneavoastră pe care îl preţuiţi cel mai mult?

Fata mea este în fiecare particulă de aer pe care o respir. Dacă vă referiţi la lucruri, am o cutie cu obiecte de la diverse momente dragi mie: de la un dop de şampanie, la un bilet de feribot, o piatră găurită de la Vama Veche sau o brăţară de maternitate.


Cea mai bogată femeie din România

Cele mai puternice femei din România: Dorothy Constantin, High Fashion Concept (Victoria 46, Day & Night, Petit's, The Code)

Cele mai puternice femei din România: Ioana Lemnaru, Mercedes-Benz România

Cele mai puternice femei din România: Camelia Şucu, Class Living

Cele mai puternice femei din România: Irina Schrotter, Casa de modă Irina Schrotter

Cele mai puternice femei din România: Cristina Bâtlan, Musette


Business Magazin lanseaza cea de-a doua ediţie a catalogului dedicat celor mai puternice femei din mediul de afaceri romanesc. De această data, 200 cele mai puternice femei din business cuprinde 200 de nume reprezentative, din pozitii-cheie de conducere, precum CEO, CCO, directori generali, economici, antreprenori, consultanti sau Country Manageri. Au reusit sa castige, in timp, admiratia si recunoasterea propriei valori pentru ca apoi sa preia pozitii importante de conducere. Femeile de afaceri din Romania valideaza propriul succes prin cifre de afaceri ce le pozitioneaza pe primele locuri in topuri.

De la an la an, numarul lor este tot mai mare, iar notorietatea si aprecierea de care se bucura nu sunt altceva decat recunoasterea valorii la purtator, un simbol pe care Business Magazin il sustine si il sprijina permanent.

Pentru ca au demonstrat perseverenta, profesionalism, curaj si maxima implicare, femeile antreprenor au reusit consolidarea unei cariere bazata pe dinamism, actiune si permanenta dedicare. Câteva dintre numele pe care cititorii Business Magazin le pot regăsi în paginile catalogului sunt: Irina Schrotter, Camelia Sucu, Aneta Bogdan, Carmen Adamescu, Maria Grapini, Rucsandra Hurezeanu, Violeta Ciurel, Amalia Nastase, Cristina Batlan , Irina Socol, Monica Iavorschi, Adina Pascu, Andreea Mihai, Georgeta Serban, dar şi multe altele.

Catalogul este disponibil de pe data de 11 martie în reţelele de distibuţie a presei Inmedio şi Relay la preţul de 35 lei.

Pentru a vedea unde sunt toate locaţiile Inmedio şi Relay click aici

Comandă online catalogul AICI.

Urmărește Business Magazin

/lideri/cele-mai-puternice-femei-din-romania-anca-bidian-kiwi-finance-10699162
10699162
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.