A preluat o societate veche de 100 de ani şi i-a crescut profitul de peste 6 ori

Autor: Georgiana Călin Postat la 27 mai 2017 927 afişări

Conduce de trei ani Mecanica Ceahlău, unul dintre producătorii istorici de utilaje agricole din România, care a încheiat 2016 cu o creştere de 25% a cifrei de afaceri faţă de anul anterior. Compania a înregistrat în 2015 un profit de 2,2 milioane lei şi vânzări de 29 de milioane de lei – în creştere cu 24% faţă de 2014.

A preluat o societate veche de 100 de ani şi i-a crescut profitul de peste 6 ori

În afara zonei de afaceri, Laura Şerban îşi dedică activităţilor sportive şi călătoriilor. „Sunt o fire foarte activă şi îmi place să experimentez. În funcţie de sezon, schiez, merg cu bicicleta, alerg sau experimentez sporturi de apă. În timpul călătoriilor, îmi place să intru în detalii locale - de la cele geografice la cele culinare - şi să mă inspir, profesional şi personal, de la oamenii cu care interacţionez. Inspiraţia care vine odată cu fiecare călătorie înseamnă pentru mine cel mai preţios moment.”

Despre gradul de implicare a reprezentanţilor mediului de afaceri în societate, Laura Şerban spune că există câteva asociaţii care fac lucruri interesante pentru societate, dar din păcate nu sunt foarte vizibile. „Probabil că activităţile lor ar inspira şi ar coaliza mai mulţi oameni, dacă ar fi promovate mai intens. De asemenea, consider că o serie de facilităţi fiscale în această direcţie ar încuraja mai mult mediul de afaceri către astfel de iniţiative.

Dacă aş fi preşedinte pentru o singură zi, cel mai probabil aş asculta oameni care în domeniul lor de expertiză au în mod cert ceva de spus.”

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.