Rompetrol investeşte 10 milioane de dolari în staţiile electrice de încărcare a maşinilor

Autor: Ioana Matei Postat la 26 mai 2017 106 afişări

Rompetrol investeşte 10 milioane de dolari în staţiile electrice de încărcare a maşinilor

Rompetrol Downstream, compania de retail a KMG International, deschide prima benzinărie dotată cu staţii de încărcare a maşinilor electrice, pe Şos. Chitila 128A, Bucureşti, potrivit unui comunicat de presă trimis de reprezentanţii companiei. Investiţiile în staţii noi cu puncte electrice de încărcare vor fi finalizate până la sfârşitul anului 2017 şi se ridică la suma de 10 milioane de dolari. Proiectul vizează construirea a 8 benzinării cu staţii de încărcare de 50 kW în Baia Mare, Câmpulung Moldovenesc, str. Valea Oltului din Bucureşti, Timişoara, Centura Bucureşti şi în alte zone.

“Tendinţele globale şi transformările de business din domeniul industriei de petrol şi gaze sunt subiecte pe care le urmărim îndeaproape. Chiar daca piaţa automobilelor electrice din Romania se află într-o fază incipientă, nu putem ignora preocuparea internaţională în ceea ce priveşte diversificarea surselor de energie şi încercăm să implementăm noi tehnologii pentru a ne dezvolta gama de produse şi servicii, precum şi pentru a satisface nevoile clienţilor, având în acelaşi timp grijă de mediul înconjurător”, declară Vlad Rusnac, directorul general al companiei Rompetrol Downstream.        

Printre soluţiile care vizează protecţia mediului se numară iluminarea exterioară şi interioară cu LED-uri, filtrele de recuperare a vaporilor la pompe conform reglementărilor UE si conductele de combustibil KPS cu o captuşeală dublă care împiedică pătrunderea carburantului în peretele conductei, împiedicând astfel scurgerea acestuia.       

Staţia de încărcare electrică rapidă este în linie cu programul strategic al României, parte din strategia UE in domeniul energiei alternative, fiind un proiect sustenabil destinat să reducă emisiile de gaze cu efect de seră şi costurile legate de combustibil, potrivit reprezentanţilor companiei.

Alimentarea la staţiile de încărcare electrică se efectuează prin curent alternativ şi curent continuu de 22 kW, fiind astfel compatibile cu orice tip de autovehicule vândute în Europa şi Asia. Datorită noilor tehnologii, pot fi alimentate 2 maşini în acelaşi timp, astfel un vehicul electric poate să-şi încarce bateria la 80% din capacitatea sa în doar 20 de minute, comparativ cu 7-8 ore, timpul necesar pentru încarcarea obişnuită. Serviciul de încărcare electrică este oferit gratuit tuturor clienţilor Rompetrol care deţin maşini electrice sau hibride.  

Potrivit APIA – la sfârşitul lunii decembrie 2016 în România au fost vândute 1183 maşini electrice şi hibride, comparativ cu 496 de vehicule în 2015.

Începând cu 2014, când a fost iniţiat proiectul de rebranding al benzinăriilor, până în 2017, valoarea totală a investiţiilor KMG International în sectorul de retail depăşeşte 70 milioane de dolari. Nivelul total al investiţiilor realizate de KMG International în România din 2007 şi până în prezent se ridică la 4 miliarde de dolari, în timp ce nivelul contribuţiilor sale către bugetul de stat în perioada 2007-2016 depăşeşte 13 miliarde de dolari.  

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.