A angajat 110 de oameni din Bucureşti care îi aduc peste 3 milioane de euro pe an

Autor: Ioana Mihai-Andrei Postat la 07 aprilie 2015 34786 afişări

A angajat 110 de oameni din Bucureşti care îi aduc peste 3 milioane de euro pe an

Aventura antreprenoriatului a început pentru Simona Lăpuşan în 2003, când a fondat Zitec, producător de aplicaţii online.

În primă fază a fost implicată în afacere doar parţial, fiind şi angajată la acel moment. Absolventă a Facultăţii de Automatică şi Calculatoare din cadrul Universităţii Politehnice din Bucureşti şi a unui master în Managementul Informatizat al Proiectelor la Facultatea de Cibernetică, Statistică şi Informatică Economică din cadrul ASE Bucureşti, a început să lucreze din timpul facultăţii.

La 21 de ani, s-a angajat ca web developer la Totalnet, un furnizor de servicii de internet din Capitală cumpărat ulterior de RCS&RDS, şi a ajuns în doi ani să conducă departamentul în care se angajase iniţial, sub titulatura de head of web development. La un an de la fondarea afacerii a decis să renunţe la statutul de angajată şi să devină director de operaţiuni în compania în care este acţionar.

Printre responsabilităţile actuale se numără managementul şi eficientizarea operaţiunilor, dezvoltarea echipei, facilitarea comunicării între departamente, dar şi între proiecte, precum şi coordonarea financiară. Zitec a încheiat 2014 cu afaceri de peste 3,3 milioane de euro, în creştere cu 50% faţă de anul anterior. 55% din venituri provin din proiecte livrate clienţilor din străinătate, iar 45% din contractele cu companii autohtone.

La finalul anului trecut Zitec avea 110 angajaţi, iar planurile pentru 2015 vizează angajarea a încă 50 de oameni.

Simona Lăpuşan a fost inclusă în ediţia a patra a proiectului 200 CELE MAI PUTERNICE DIN BUSINESS, 2015, disponibil pe piaţă din luna martie.

Urmărește Business Magazin

/lideri/a-angajat-110-de-oameni-din-bucuresti-care-ii-aduc-peste-3-milioane-de-euro-pe-an-14111257
14111257
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.