100 cele mai puternice femei din business - Astăzi: Cătălina Bălan, Medicover

Autor: Razvan Muresan Postat la 01 mai 2012 272 afişări

Absolventă de Finanţe-Bănci în 1993, Cătălina Bălan a început odiseea lucrului în domeniul bancar în urma unui concurs organizat de Bancorex. Pe parcursul celor 17 ani de lucru în bănci, ea mărturiseşte că a fost un domeniu care i-a oferit multe şanse de a se reinventa.

Aşa se face că a trecut după Bancorex prin Banca Anglo-Română, iar în 1996 s-a mutat la Citibank, care abia intra pe piaţa românească. După opt ani, Cătălina Bălan a părăsit România din poziţia de branch manager al ABN-AMRO şi a ajuns la Londra: "Decizia de a pleca a venit datorită diferenţei de sistem economic în care funcţionam noi, cei tineri. Deşi trecuseră ani de la Revoluţie, puţine lucruri apucaseră să se schimbe". Pe scurt, se învăţa după manuale vechi, iar experienţa profesorilor era limitată. Pe seama nevoii de a înţelege cum funcţioneaza o altă economie, a aplicat la un MBA la London Business School, unde a studiat între 2001 şi 2003.

A acceptat în 2007 poziţia de director executiv la Bancpost, pe partea de retail banking, de unde a condus 2.500 de angajaţi şi toată reţeaua de 300 de sucursale ale Bancpost. Din 2011 conduce reţeaua de clinici private Medicover, un domeniu nou, dar în care vrea din nou să performeze - "Ce mi s-a părut foarte diferit de domeniul bancar a fost independenţa de spirit a breslei medicale. Sunt oameni foarte calificaţi, pentru care principalul instrument de motivare este posibilitatea de dezvoltare profesională şi mai puţin accederea în funcţii mai înalte".


Catalogul "100 Cele Mai Puternice Femei Din Business" prezintă interviuri cu reprezentantele de success ale mediului de afaceri românesc actual şi conţine profilul profesional a 100 dintre liderii feminini.

Au experienţă, au putere, câştigă bine, sunt cochete şi se bucură de respectul celor din jur. Cuvântul lor este cel mai important sau printre cele mai importante în companiile pentru care lucrează. Cele mai puternice femei de afaceri din România sunt un segment aparte şi tot mai bine conturat dintr-o lume care, în mod tradiţional, a fost creată şi condusă de bărbaţi.

Catalogul "100 Cele Mai Puternice Femei Din Business" - prima ediţie va fi distribuit gratuit abonaţilor BUSINESS Magazin şi va putea fi achiziţionat online din 9 aprilie la adresa www.bmag.ro/cataloage, la preţul de 25 de lei (TVA inclus).

Urmărește Business Magazin

/lideri/100-cele-mai-puternice-femei-din-business-astazi-catalina-balan-medicover-9582463
9582463
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.