Dragoş Damian, Terapia-Ranbaxy: Trebuie iniţiat programul naţional de educaţie „Cumpără fabricat în România“

Autor: Razvan Muresan Postat la 14 iunie 2014 264 afişări

Dragoş Damian, Terapia-Ranbaxy: Trebuie iniţiat programul naţional de educaţie „Cumpără fabricat în România“

1. O creştere economică de asemenea natură se poate, având ca obiective primare:

a) refacerea populaţiei active; b) stimularea investiţiilor industriale; c) planuri de reformă structurală în zona rurală; d) asistarea sistematică a exporturilor; c) creşterea consumului.

2. Este obligatorie o regândire administrativă a ţării, altfel structura de 42 de judeţe este prea granulară şi greu de gestionat. Un obiectiv de creştere proiectat de 5% trebuie asumat de guvern ca indicator de performanţă. Creşterea trebuie să fie profitabilă, aducând un surplus corespunzător de venituri care să fie utilizate în dezvoltare.

3. Conceperea bugetului de stat trebuie reformată în mod adecvat.

Măsuri efective: Măsuri de defiscalizare / raţionalizare fiscală / control al colectării; reducerea cu câte un punct procentual pe an a TVA şi două puncte procentuale pe an a CAS în următorii 5 ani; reducerea cu câte un punct procentual pe an a contribuţiei angajatorului la sănătate în următorii doi ani; scutirea fiscală completă a oricărei firme cu cel puţin zece angajaţi cu activităţi de producţie timp de 18 luni de la înfiinţare; controlul colectărilor fiscale în agricultură şi turism; reactivarea planului de stimulente fiscale pentru repatrierea românilor care lucrează în străinatate; investiţii de 2% din PIB în reforma structurală la sate – „nu susţinem agricultură, ci viaţa la ţară“  (drumuri, agricultură, irigaţii, funciare etc.); amânarea sau chiar boicotarea transpunerii în legislaţie a unor directive europene care pot leza interesul economic naţional; iniţierea unui program naţional de educaţie, „Cumpără fabricat în România“.

Dragoş Damian este CEO al Terapia-Ranbaxy.

Urmărește Business Magazin

/cover-story/dragos-damian-terapia-ranbaxy-trebuie-initiat-programul-national-de-educatie-cumpara-fabricat-in-romania-12751471
12751471
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.