MINISTRII NOSTRI

Postat la 07 martie 2006 1 afişăre

Ministerul Finantelor, Ministerul Economiei si Comertului, AVAS, Ministerul Agriculturii

  • MINISTERUL FINANTELOR

MINISTRU: Ionut Popescu (independent)
SECRETARI DE STAT: 6
OCUPATE: 5
DE OCUPAT: 1
OBSERVATII: La doua luni de la numirea unui guvern care a declansat o  revolutie fiscala, ministerul functioneaza fara secretar de stat tocmai la departamentul "Fiscalitate", unde s-au produs cele mai multe modificari legislative. Trei din secretarii de stat numiti sunt finantisti cu expertiza in sectorul bancar privat, insa fara experienta in administratie publica.

  • MINISTERUL ECONOMIEI SI COMERTULUI

MINISTRU: Codrut Seres (PUR)
SECRETARI DE STAT:
OCUPATE: 6
DE OCUPAT: 0
OBSERVATII: La Ministerul Economiei au fost numiti toti secretarii de stat, ultimul abia saptamana trecuta. Unii dintre ei au aceleasi prioritati: Cernavoda, conducta Constanta-Trieste si complexurile energetice. Cei mai multi au experienta in domeniile pe care le coordoneaza, insa in declaratiile ministrului si cele ale secretarilor de stat este vizibila o lipsa de coerenta in privinta prioritatilor si a termenelor.

  • AVAS

PRESEDINTE: Gabriel Zbarcea (independent)
SECRETARI DE STAT: 4
OCUPATE: 2
DE OCUPAT: 2
OBSERVATII: Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului are doar doi din cei patru vicepresedinti cu rang de secretar de stat, iar unul dintre ei (responsabilul cu postprivatizarea) a fost implicat intr-o tranzactie controversata. Unul dintre domeniile ramase fara sef este tocmai privatizarea, intr-un an in care calendarul prevede privatizarea BCR, Tractorul, Electroputere si Rulmentul.

  •  MINISTERUL AGRICULTURII

MINISTRU: Gheorghe Flutur (PNL)
SECRETARI DE STAT:
OCUPATE: 4
DE OCUPAT: 0
OBSERVATII: Dintre cei patru secretari de stat, doi au putina experienta in domeniile pe care le coordoneaza. Secretarul de stat responsabil pentru programele de dezvoltare rurala, printre care si SAPARD, este Danut Apetrei, pana acum cercetator, iar cel responsabil cu integrarea europeana, Mugur Craciun, a condus doua companii de comercializare seminte.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
MINISTRII NOSTRI
/cover-story/ministrii-nostri-1049652
1049652
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.