Trei echipe din România, Polonia şi Cehia au avut la dispoziţie 24 de ore să facă cele mai trăznite sisteme PC. Vezi ce au făcut - GALERIE FOTO

Autor: Florin Casota Postat la 06 octombrie 2017 3996 afişări

Cei mai buni modderi şi overclockeri din România, Polonia si Cehia au concurat la cea de-a doua ediţie a competiţiei GeForce Garage. Evenimentul s-a desfăşurat în perioada 3-4 octombrie în ESL Arena, Katowice, Polonia, iar cele trei echipe, cu câte trei membri, au avut la dispoziţie 24 de ore pentru a crea un sistem PC personalizat, inspiraţi de jocul PC Destiny 2.

Moddingul, în traducere liberă, înseamnă arta de a transforma un desktop simplu şi gri într-un obiect de design care să-şi păstreze funcţionalitatea. Despre modding şi cum poţi să faci bani din asta am mai scris anul acesta, în urma unui interviu cu unul dintre cei mai cunoscuţi modderi din România, Alexandru Coman. Interviul poate fi citit aici

Cele trei echipe au avut la dispoziţie 40 de cutii de vopsea, 40 de tipuri de unelte şi 60 de metri de cabluri, pe care le-au utilizat cu multă creativitate, simţ estetic şi cunoştinţe tehnice, pentru a spori performanţa sistemului şi pentru a crea un design spectaculos. Costul aproximativ al acelor tipuri de sisteme create în competiţieeste de 3200.

Echipa românească, compusă din George “Papa Jock” Potecă, Tudor “Monstru” Bădică şi Matei “Matose” Mihăţoiu, a câştigat aprecierea fanilor încă de la prima ediţie a GeForce Garage. Polonia a fost reprezentată de Maciej “Urban” Nowak, Staszek  “Tips” Wiertelak şi Jarek  “Blackwhite” Arczynski, iar specialiştii din Cehia prezenţi la acest eveniment au fost Filip Karel, Jakub “Meteleskum” Metelka şi Josef  “PKBO” Dvořák.

”A fost o adevărată provocare, ne-am testat abilităţile tehnice şi cunoştinţele timp de 24 de ore. A fost importat să rămânem concentraţi flexibili, pentru a fi siguri  că nu ni se vor închide ochii după 12 ore şi că nu ne vor cădea mâinile de epuizare”, a declarat Staszek 'Tips' Wiertelak, căpitanul echipei Poloneze.

”Colegii noştri din Polonia şi Cehia s-au descurcat excelent, iar pentru echipa noastră a fost o plăcere să lucrăm într-un mediu creativ şi competitiv”, a declarat Tudor Bădică.

Competiţia a fost transmisă live şi a fost urmărită de peste 300.000 de pasionaţi de modding, de-a lungul celor 24 de ore. În România, GEFORCE GARAGE: Destiny of Titans a fost difuzată pe canalul de YouTube NVIDIA GeForce România şi pe pagina de Facebook NVIDIA GeForce România, iar pasionaţii de DIY, dar şi entuziaştii modding-ului i-au urmărit îndeaproape pe specialişti, pentru a descoperi noi tehnici.

Popularitatea evenimentului arată faptul că a fi gamer sau expert de modding poate deveni un stil de viaţă. 

Cu acoperire globală, GeForce Garage este centrul de resurse destinat celor care îşi doresc să afle informaţii despre cum să îşi construiască propriul sistem PC, indiferent de nivelul de experienţă. Astfel, chiar şi începătorii DIY sau veteranii în procesul de modding vor găsi pe platforma GeForce Garage detalii relevante pentru customizarea sistemului PC.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.