Vremea se răceşte. La munte, lapoviţă şi ninsoare. PROGNOZA METEO pentru sfârşitul săptămânii

Postat la 05 octombrie 2017 950 afişări

Vineri, în vestul, nordul şi centrul ţării, vremea va fi mai rece decât în mod obişnuit la această dată, cu temperaturi mai coborâte decât cele din intervalul precedent, maxime cuprinse între 10 şi 16 grade, informează ANM.

Vremea se răceşte. La munte, lapoviţă şi ninsoare. PROGNOZA METEO pentru sfârşitul săptămânii

Vineri

ÎN ŢARĂ

În vestul, nordul şi centrul ţării, vremea va fi mai rece decât în mod obişnuit la această dată, cu temperaturi mai coborâte decât cele din intervalul precedent, maxime cuprinse între 10 şi 16 grade. În sud şi în sud-est, valorile termice se vor situa peste cele specifice perioadei, maximele urmând să atingă 25...26 de grade, în zona de câmpie. În cursul zilei, cerul va fi variabil în Câmpia Română şi în Dobrogea, iar în celelalte regiuni va avea înnorări; va ploua în Banat, Transilvania, la deal şi la munte şi izolat în restul teritoriului. Seara şi noaptea, înnorările se vor accentua; ploile se vor extinde ca arie şi vor cuprinde Oltenia, Muntenia, sudul Transilvaniei şi jumătatea de sud a Moldovei, unde local, cantităţile de apă vor depăşi 20 l/mp şi izolat 30 l/mp; pe arii restrânse, vor fi posibile descărcări electrice. La munte, îndeosebi la înălţimi mai mari de 1700 m, precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Vântul va sufla slab şi moderat cu unele intensificări pe crestele montane, iar spre sfârşitul intervalului şi pe litoral. Temperaturile minime vor avea valori de la 2...4 grade în depresiuni, până în jur de 13 grade, pe litoral.  

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.