Un mall online

Postat la 15 aprilie 2008 76 afişări

Dezvoltatorii de mall-uri castiga bani din chiriile, uneori foarte mari, pe care le cer magazinelor pentru spatiu. Pe internet insa, intr-un mall online, spatiul este de cele mai multe ori gratuit.

Notiunea de mall pe internet - un site unde sunt prezentate produsele mai multor magazine online, cumparatorii avand posibilitatea sa achizitioneze produse de la fiecare dintre acestea pe aceeasi pagina de internet - a devenit din ce in ce mai populara in ultimii cativa ani, in special in SUA.

Pentru unii antreprenori, un astfel de site a devenit un business in toata regula, cu venituri din chiriile pe care le platesc magazinele online pentru spatiul virtual, dar cele mai multe dintre mall-urile online ofera spatiul gratuit. Lansat la finalul lunii februarie a acestui an, YShop.ro aspira intr-un fel la statutul de mall online, insa, spre deosebire de modelele din SUA, nu ofera spatiu magazinelor online existente, ci gazduieste magazine noi.

Ideea ii apartine lui Octavian Cinciu, un tanar antreprenor din Constanta, care a constatat ca un asemenea serviciu nu exista in internetul romanesc si a decis sa creeze o platforma unde altii isi pot deschide magazine proprii. Inclusiv denumirea a vrut sa sugereze aceasta idee, litera y provenind de la cuvantul “your” (“al tau”, in engleza). Insa un dezavantaj pentru cei ce ar vrea sa-si gazduiasca magazinele pe site ar putea fi acela ca, indiferent de nume, terminatia va fi intotdeauna .yshop.ro in loc de simplul .ro sau .com.

“Momentan, serviciul este complet gratuit”, spune Cinciu, utilizatorii avand totusi posibilitatea sa-si personalizeze din punct de vedere vizual magazinul gazduit pe YShop.ro. “Insa am in plan sa lansez cat de curand o a doua versiune de magazin online, mai complex si cu optiuni suplimentare, care va fi contra cost.”

Pana acum, pe YShop.ro au fost create 26 de magazine care comercializeaza produse din varii domenii, cum ar fi spre exemplu cadouri.yshop.ro, unde sunt disponibile ceasuri de perete, puzzle-uri, cani, brelocuri, jucarii de plus, sau hometechsystems.yshop.ro, un magazin care comercializeaza cateva modele de telefoane mobile si componente PC. Una dintre cele mai mari comenzi de pana acum a fost in valoare de 950 de lei, dupa cum spune Octavian Cinciu, care, in calitate de administrator, poate urmari comenzile pe care le primesc magazinele gazduite.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
internet,
online,
mall,
site,
magazin,
virtual
/business-hi-tech/site-ul-saptamanii/un-mall-online-2555544
2555544
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.