In loc de inimioare

Postat la 24 februarie 2009 12 afişări

Gestul de a trimite felicitari virtuale de 1 sau 8 martie, de Anul Nou sau de Ziua Indragostitilor s-a banalizat destul de mult, mai cu seama ca si oferta site-urilor de profil e destul de greu de diferentiat.

In urma cu un an, in internetul romanesc a fost lansat un site care nu trimite (numai) felicitari, ci dedicatii muzicale. Pe langa dedicatii, utilizatorii pot trimite si felicitari, pot participa la alcatuirea de topuri online si pot realiza propriul playlist pe baza melodiilor incarcate de ei pe site, afirma Mihaela Preda, unul din fondatorii Ulala.ro. Mihaela Preda spune ca investitia in site a fost de 1.500 de euro. Dedicatiile pot fi publice sau private, in functie de optiunea expeditorului, iar persoana careia ii este dedicata o melodie va fi instiintata prin e-mail si poate asculta dedicatia la o adresa web inaccesibila altor utilizatori. Atat expeditorii dedicatiilor, cat si destinatarii pot accesa arhiva dedicatiilor trimise sau primite, pastrata timp de o luna de site, si pot crea un playlist cu melodiile dedicate.

 

Prin Ulala.ro se transmit zilnic in jur de 30 de dedicatii muzicale, iar de 1 sau 8 martie ori Sfantul Valentin, s-au transmis in jur de 100. Majoritatea melodiilor alese sunt din anii ‘60-’70, potrivit lui Preda, dar sunt si utilizatori, cu precadere adolescenti, care prefera melodii romanesti aflate in topuri. Saptamanile trecute, in topul dedicatiilor de pe site se gaseau artisti precum John Lennon, Enrique Iglesias sau Modern Talking. “Pe langa adolescentii si tinerii pana in 35 de ani, segmentul de varsta la care ne-am raportat cand am lansat site-ul, am observat ca si cei peste 40 de ani acceseaza si trimit dedicatii”, afirma fondatoarea Ulala.ro.

 

In prezent, Preda analizeaza modalitati de a creste numarul de vizitatori si de a monetiza traficul, pastrand in acelasi timp gratuitatea serviciului initial. De asemenea, anul acesta ar trebui sa fie introduse noi facilitati pe site, cum ar fi un sistem prin care utilizatorii sa-si faca propriile playlist-uri pe care apoi sa le partajeze cu reteaua de prieteni. 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
internet,
virtual,
site,
Ziua Indragostitilor
/business-hi-tech/site-ul-saptamanii/in-loc-de-inimioare-3995561
3995561
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.