James Bond devine proprietatea lui Jeff Bezos?

Postat la 24 mai 2021 257 afişări

Studioul de film hollywoodian MGM este pe punctul de a fi preluat de către Amazon, suma vehiculată pentru această tranzacţie fiind de aproximativ 9 miliarde de dolari, potrivit presei internaţionale.

MGM este cunoscut mai ales pentru francizele James Bond şi Rocky, acesta fiind unul dintre puţinele studiouri hollywoodiene care nu a fost deja asimilat de alte fuziuni şi achiziţii din industria media.

Compania s-a listat spre vânzare în decembrie şi a fost în discuţii legate de vânzare de mai multe ori în ultimii ani. În ianuarie anul trecut s-a angajat în discuţii preliminare cu Netflix şi Apple, printre alţii, dar preţul a fost prea prohibitiv pentru finalizarea tranzacţiilor.

Războaiele streamingului continuă însă să alimenteze o inflaţie uriaşă şi companiile din domeniu sunt dispuse să plătească pentru conţinutul premium, cu garanţia de a atrage milioane de utilizatori. Francizele globale premium sunt puţine, prin urmare, valoarea acestora este în creştere.

MGM deţine o librărie video de 4.000 de titluri şi de 17.000 de ore de programe TV, printre care „Pe aripile vântului” şi „Hobbitul”.

Compania a înregistrat anul trecut venituri de 1,5 miliarde de dolari şi un profit net de 33 de milioane de dolari.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
James Bond,
Jeff Bezos,
amazon,
MGM,
film

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.