Trafic.ro: Doar 2% din calculatoarele din Romania sunt Mac

Autor: Anca Arsene-Barbulescu Postat la 05 aprilie 2011 30 afişări

Cota de piata a computerelor Mac de la Apple este de 2,08% din total. In Bucuresti exista cele mai multe, mai exact 93.841, conform unui studiu realizat in martie de trafic.ro in randul dispozitivelor prin intermediul celor peste 40.000 de site-uri inscrise in sistem.

Cei mai multi utilizatori de Mac se gasesc in Bucuresti, unde exista aproape 94.000 de astfel de computere. Urmeaza in clasament Timisoara, Cluj, Iasi, Constanta, Brasov, Oradea si Targu Mures.

Din punctul de vedere al localitatilor, Corbeanca numara cele mai multe Mac-uri, cu o cota de piata de 6,85%, urmata de Predeal (6,5%), Puchenii Mari (4,19%), Bucuresti (4,18%), Otopeni (3,9%), Mogosoaia (3,12%) sau Popesti Leordeni (2,66%).

In topul alcatuit pe judete, Mac-ul are un numar important de utilizatori in Bucuresti si Timis. Alte concentrari importante de fani ai produselor Apple se regasesc in judetele Cluj, Constanta, Iasi, Brasov, Dolj, Arad, Bihor si Galati. Cei mai putini utilizatori au fost localizati in Covasna, Ialomita, Teleorman, Tulcea si Calarasi.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
calulatoare,
cota de piata,
Mac,
romania,
dispozitive
/business-hi-tech/it/trafic-ro-doar-2-din-calculatoarele-din-romania-sunt-mac-8132079
8132079
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.