SmartID: Afaceri de 5,5 mil. euro în 2012

Autor: Anca Barbulescu Postat la 24 aprilie 2013 185 afişări

SmartID a raportat venituri de 5,48 milioane de euro anul trecut, mai mult decât dublu comparativ cu nivelul de 2,71 milioane de euro înregistrat în 2011, conform datelor companiei.

SmartID: Afaceri de 5,5 mil. euro în 2012

Compania care furnizează soluţii pentru mobilitate enterprise a fost înfiinţată la sfârşitul lui 2010 de către Daniel Boangiu şi Romeo Iacob şi a ajuns în prezent la peste 40 de angajaţi şi 5 birouri regionale.

Din veniturile de aproape 5,5 milioane de euro înregistrate în 2012, aproximativ 30% au fost reprezentate de încasări de la companii din domeniul producţiei, un sfert din tarnsporturi şi logistică, 18% din retail şi distribuţie, 17% din servicii şi 10% din domeniul utilităţilor. Segmentul serviciilor a avut anul trecut cea mai mare creştere în veniturile companiei, de aproximativ 80%.

“Într-un mediu economic din ce în ce mai dificil clienţii noştri işi concentrează investiţiile şi îşi automatizează şi eficientizează procesele. Comparativ cu anii anteriori, companiile investesc mult mai mult atât pentru automatizarea operaţiunilor cât şi pentru a obţine potenţialul maxim la nivelul integrării tuturor proceselor mobile”, a declarat Romeo Iacob, managing director, Smart ID Romania.

Anul trecut, compania a inaugurat patru birouri regionale, la Timişoara, Cluj, Alba Iulia şi Baia Mare. Totodată, portofoliul de clienţi a fost extins cu 200 de companii, iar SmartID a lansat o serie de aplicaţii pentru mobilitate -  SmartID.WMS, o soluţie pentru managementul depozitelor, SmartID.Traceability (o solutie Track and Trace pentru producţie), SmartID.Assets, soluţia pentru managementul inventarierii şi a obiectelor de inventar, SmartID.FFA (Field Force Automation), SmartID.SFA (Sales Force Automation) şi SmartID.CashCollection (gestionare flux de livrare facturi - colectare bani);

“Dublarea afacerilor a fost atinsă într-unul dintre cei mai dificili ani de criză economică. Pentru 2013, în condiţiile în care este un an de creştere prudentă şi de consolidare a operaţiunilor prin investiţii în portofoliul de clienţi şi în tehnologii noi, estimăm o creştere de cel puţin 20% a cifrei de afaceri la finalul anului”, a spus Daniel Boangiu, managing partner Smart ID Romania.

Urmărește Business Magazin

/business-hi-tech/it/smartid-afaceri-de-5-5-mil-euro-in-2012-10790531
10790531
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.