Sfidand boala, Steve Jobs lanseaza iPad 2. Cum arata noua tableta de la Apple (VIDEO, GALERIE FOTO)

Postat la 03 martie 2011 40 afişări

Seful Apple, Steve Jobs, s-a intors din concediul medical ca sa participe la lansarea de la San Francisco a noii versiuni a iPad, o bijuterie subtire, cu doua camere video, ce intra pe piata incepand cu 11 martie.

"Lucram la acest produs de ceva vreme si nu voiam sa ratez ocazia sa fiu aici. Multumesc ca m-ati invitat", a spus Jobs, in fata unui public care s-a ridicat in picioare sa-l ovationeze.

Fata de iPad-ul original, cel nou este cu o treime mai subtire (8,8 mm), cu 15% mai usor (601 g) si are doua camere - cea din fata permite convorbiri video, respectiv inregistrari video si foto la rezolutie VGA, cea din spate poate filma in HD (720 de pixeli). Tableta va fi disponibila in doua culori, alb si negru.

iPad 2 ruleaza pe un nou sistem de operare Apple, iOS 4.3, si are procesor dual-core Apple A5 de 1 Ghz, de doua ori mai puternic decat versiunea precedenta A4. Tableta intra pe piata la acelasi pret cu prima versiune, respectiv incepand de la 499 de dolari, urmand sa fie disponibil fie in versiune simpla Wi-Fi, fie in versiune 3G, ambele cu memorie de 16 GB, 32 GB si 64 GB.

Apple a lansat iPad in aprilie anul trecut, iar dupa primele noua luni a vandut 15 milioane de bucati, ceea ce a insemnat incasari de 9,5 miliarde de dolari. Analistii de la Forrester Research apreciaza ca ambele variante de iPad vor reprezenta cel putin 20 de milioane din cele 24,1 milioane de tablete estimate sa se vanda anul acesta in SUA.

Dupa lansarea din SUA din 11 martie va urma la 25 martie lansarea in majoritatea tarilor Uniunii Europene, Japonia si Australia, urmand ca restul tarilor (inclusiv Romania) sa urmeze la scurt timp.

Sursa foto: Engadget

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
IT&C,
iPad2,
Apple,
Steve Jobs,
tableta,
lansare,
procesor,
3G
/business-hi-tech/it/sfidand-boala-steve-jobs-lanseaza-ipad-2-cum-arata-noua-tableta-de-la-apple-video-galerie-foto-8026738
8026738
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.