Reducerea costurilor si maximizarea performantelor - ultimele inovatii

Autor: Roxana Cristea Postat la 17 iunie 2011 77 afişări

Cele mai importante companii de tehnologie din lume se intrec in lansarea de solutii pentru reducerea costurilor si maximizarea performantelor. Printre gondole, palmieri si jocuri electronice, saptamana trecuta a venit si randul Hewlett-Packard sa scoata la iveala ultimele inovatii.

Intr-o Venetie situata la mii de kilometri de cea reala, intr-o sala imensa si intunecata, peste 10.000 de oameni astepta cu sufletul la gura noutatile pe care Leo Apotheker, directorul general al Hewlett-Packard urmeaza sa le faca. "Bine ati venit la Las Vegas! Bine ati venit la cel mai mare eveniment organizat anul acesta de compania noastra. Avem foarte multe anunturi de facut si produse noi de aratat", si-a inceput Apotheker prezentarea in cadrul evenimentului organizat saptamana trecuta la hotelul Venetian din Las Vegas, unde au fost prezentate cele mai noi tehnologii si produse ale companiei.

HP a lansat solutii noi de infrastructura convergenta care au ca scop imbunatatirea performantelor companiilor prin simplificarea modului de punere in practica a proiectelor. Mai exact, aceste noi oferte reduc extinderea uneori necontrolata a infrastructurii IT si transforma tehnologia existenta astfel incat sa permita interoperabilitatea si utilizarea in comun a resurselor cu o platforma comuna de administrare.

"Intr-o lume in care companiile sunt fortate sa reactioneze instant la schimbarile de pe piata, clientii apeleaza la solutii de infrastructura convergenta pentru a-si imbunatati agilitatea", a declarat Dave Donatelli, vicepresedinte si director general in cadrul Enterprise Servers, Storage and Networking la HP. "Noile solutii pe care le anuntam ofera un nou nivel de viteza si permit clientilor sa anticipeze schimbarile cu care se pot confrunta si sa fie pregatiti pentru a le valorifica", a completat acesta, precizand ca este vorba de servicii de cloud, noi modele mai eficiente de centre de date si alte diverse aplicatii pentru a maximiza performanta in companii.

Conform spuselor lui Donatelli, in urmatorii trei ani lumea tehnologica va fi schimbata de evolutia modelelor de business, avansul in materie de noi tehnologii si schimbarea fortei de munca. "Am lansat o noua linie de produse care sa fie in linie cu viitorul. Am facut multe schimbari in cadrul HP in ultimul an, de la tehnologie pana la management", a completat vicepresedintele.

Potrivit estimarilor HP, piata de cloud computing va ajunge la o valoare de 143 de miliarde de dolari pana in 2013. Pentru a profita de aceasta oportunitate, operatorii de servicii au nevoie de agilitate pentru a-si extinde modelul de business si sa aplice strategiile din piata. Acestia se confrunta insa cu resurse financiare reduse si o cerere tot mai mare din partea consumatorilor. "Operatorii de servicii vor sa beneficieze de potentialul mare de venituri pe care il ofera piata de cloud, insa au nevoie de un partener care sa aiba resurse pentru a crea un model de business inovativ si noi posibilitati de a obtine castiguri", a declarat Steven Dietch, vicepresedinte in cadrul departamentului Cloud Solutions and Infrastructure. In ultima perioada, din ce in ce mai des, companiile trebuie sa se adapteze aproape instant nevoilor in schimbare ale utilizatorilor, clientilor si cetatenilor, utilizand tehnologia pentru a fi inovatoare.

Cu toate acestea, extinderea necontrolata a infrastructurii IT creste complexitatea si afecteaza abilitatea companiilor de a tine pasul cu cerintele tot mai complexe. Studii realizate pentru HP au aratat ca 95% dintre managerii din sectorul public si privat considera agilitatea ca fiind un element important pentru succesul companiilor lor. Mai mult decat atat, peste doua treimi dintre manageri sunt convinsi ca solutiile tehnologice le pot oferi agilitatea de care au nevoie.

"Acum cativa ani toate companiile de IT din lume vorbeau de taierea costurilor, dar in prezent acestea vorbesc de modalitatile pe care le aplica pentru a-si pastra consumatorii si angajatii", a declarat Danila Meirlaen, vicepresedinte pe segmentul Industry Services for Enterprise Services, precizand ca recesiunea a reprezentat mai mult o oportunitate pentru anumite parti din businessul HP.

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
IT&C,
servere,
gondole
/business-hi-tech/it/reducerea-costurilor-si-maximizarea-performantelor-ultimele-inovatii-8344203
8344203
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.