Istoria Apple: de la clasica afacere de garaj la afaceri de peste 50 de miliarde de dolari (GALERIE FOTO)

Postat la 27 ianuarie 2010 1096 afişări

Creata in 1976 de catre Steve Jobs si Steven Wozniak, intr-un garaj din sudul Californiei, si numita dupa casa de discuri care producea melodiile Beatles, grupul preferat al lui Jobs, in prezent, Apple este una din cele mai cunoscute companii din domeniul tehnologic.

Cunoscuta sub numele Apple Computer in primii 30 de ani de la infiintare, compania a renunta din 2007 la sintagma "Computer", concentrandu-se pe segmentul electronicelor, prin lasarea de produse inovatoare, precum audio-playerul iPod sau telefonul mobil iPhone, care au confirmat statutul de trendsetter al companiei americane.

Apreciata ca una dintre afacerile cu cei mai fideli clienti, Apple a fost desemnata de revista Fortune cea mai admirata companie din SUA in 2008 si cea mai apreciata din lume in 2009

Apple a incheiat anul fiscal terminat in septembrie 2009 cu o cifra de afaceri de peste 40 de miliarde de dolari.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
IT&C,
calculatoare,
istorie,
Apple,
Steve Jobs
/business-hi-tech/it/istoria-apple-de-la-clasica-afacere-de-garaj-la-afaceri-de-peste-50-de-miliarde-de-dolari-galerie-foto-5449642
5449642
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.