iPhone 6 ar putea fi începutul sfârşitului pentru Apple

Autor: Bogdan Angheluţă Postat la 04 septembrie 2014 2235 afişări

Sfârşitul fiecărui an aduce telefoane şi gadgeturi care încearcă să revoluţioneze piaţa de profil. Este sezonul în care multe companii aleg să îşi prezinte ultimele smartphone-uri, sisteme de operare sau inovaţii în hardware. Principala „atracţie" de anul acesta este iPhone 6, însă alături de Apple vor mai ieşi la rampă şi Samsung, Motorola sau Google. Analiştii au păreri împărţite: unii cred că supremaţia iPhone va continua, în vreme ce alţii cred că a şasea versiune a telefonului nu va reuşi să se ridice la nivelul aşteptărilor.

”Samsung Galaxy S este cel mai bun smartphone ce rulează Android, însă iPhone-ul este cel mai bun smartphone de pe piaţă„, scria recent Farhad Manjoo, analist al revistei Bits. ”Singurul avantaj real al celor de la Samsung este că telefoanele lor au ecrane mai mari. Drept urmare, tot ceea ce trebuie să facă Apple este să mărească displayul telefonului.„

Cea mai mare întrebare pe care şi-o pun investitorii, crede Ed Bowsher de la The Money Week, este dacă iPhone 6 le va permite celor de la Apple să vândă în continuare produse scumpe cu o marjă considerabilă de profit. ”Pe termen scurt, acţiunile companiei din Cupertino ar trebui să crească, însă este foarte probabil ca 2015 să nu mai prezinte aceleaşi rezultate ca anii trecuţi. Spre exemplu, de fiecare dată când Apple a lansat un model nou, acţiunile au crescut cu 20-25% în următoarele şase luni.

Sunt şanse mici ca acest lucru să se întâmple din nou„, notează analistul. Alţi specialişti sunt de părere că versiunea numărul şase va avea un impact pozitiv asupra vânzărilor Apple. ”Există mai mulţi factori care sugerează că acesta va fi un an foarte bun pentru Apple, consideră Jon Fortt, editor la CNBC. ”În primul rând, modelul lansat va fi unul nou şi nu un upgrade. În doilea rând, cererea pentru un iPhone cu ecran mai mare este evidentă. Şi în ultimul rând, prezenţa Apple în China începe să se facă cu adevărat simţită.„

Conform unei analize realizate de Canalys, 34% din telefoanele vândute în primul trimestru al anului 2014 aveau ecrane mai mari de 5 inchi; aceste date confirmă ideile lui Jon Fortt, care evidenţia nevoia ca Apple să folosească ecrane mai mari. Iar noul iPhone ar putea reprezenta un moment de cotitură în istoria companiei din Cupertino, deoarece ultimele modele lansate, iPhone 5S şi 5C, au reprezentat doar upgrade-uri la telefoanele lansate anterior. Primul element despre care se ştie cu siguranţă că va apărea este sistemul de operare iOS 8, care ar trebui să funcţioneze mai repede şi mai fluid decât versiunile anterioare.

Nu există nicio certitudine referitor la iPhone 6, însă câteva idei au apărut de mai multe ori printre sutele de zvonuri lansate în ultimul an. Poate cea mai vehiculată idee este că acesta va avea un design cu totul nou; ar fi ceva ieşit din comun, având în vedere că ultima modificare serioasă a designului s-a înregistrat odată cu trecerea de la iPhone 3GS la iPhone 4. O memorie extinsă, pornind chiar de 64 GB, ar fi un răspuns extrem de bun la nemulţumirea multor utilizatori Apple. Faptul că iPhone nu permite instalarea unui card extern de memorie este o problemă pe care Tim Cook şi echipa nu par să interesaţi să o rezolve, cel puţin în viitorul apropiat.

Una din cele mai frecvente probleme întâlnite de posesorii de iPhone este fragilitatea ecranului. Acesta este evident un neajuns, atunci când compari telefonul ce cele produse de Samsung, care au proiectat seria Galaxy cu un display mult mai rezistent şi mult mai ieftin, drept pentru care, spun zvonurile, noul iPhone va folosi o tehnologie diferită de cea utilizată până acum..

Revenind la design, este foarte probabil ca noul model să aibă o carcasă premium, din metal. Acest zvon a fost alimentat şi de faptul că Apple a depus cererea de patentare a unei tehnologii numite ”printare cu metal lichid„. Şasiul telefonului va fi cel mai subţire de până acum, având o lăţime de sub 7,5 mm. Logo-ul prezent pe partea din spate a iPhone-urilor va fi de fapt un LED care se va aprinde atunci când există notificări pentru utilizator.

Apple va mai lansa şi o variantă cu ecran mai mare, de 5,5 inchi, numită iPhone Air. Aceasta ar trebui să concureze cu modelul Galaxy Note al celor de la Samsung, adică un crossover între telefon şi tabletă. Data de lansare a fost stabilită de cei la Apple pe 9 septembrie.

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

/business-hi-tech/it/iphone-6-ar-putea-fi-inceputul-sfarsitului-pentru-apple-13204209
13204209
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.