Gadgetul lunii mai: Blackberry Bold 9900

Autor: Roxana Cristea Postat la 17 mai 2011 57 afişări

Research In Motion, compania care a dezvoltat cel mai popular telefon din mediul corporatist, nu a facut fata competitiei si a pierdut cota de piata, motiv pentru care a lansat Blackberry Bold 9900, telefonul prin intermediul caruia spera sa isi revina.

Considerat telefonul cu ajutorul caruia Research In Motion va putea concura cu iPhone-ul lui Apple, Blackberry Bold 9900 este cel mai subtire model de smartphone din oferta companiei, avand numai 10,5 mm grosime. "Mi-as dori ca noile produse pe care le lansam sa inlocuiasca cat mai curand actualele modele BlackBerry, afectate pe piata de concurenta din partea iPhone si a telefoanelor cu sistem de operare Android", a declarat Jim Balsillie, unul din cei doi directori executivi ai RIM.

Livrat cu sistemul de operare BlackBerry OS7, Bold 9900 are un ecran tactil de 2,8 inci cu o rezolutie de 640 x 480 de pixeli, un procesor de 1,2 GHz si o memorie RAM de 768 MB. La acestea se adauga o memorie interna de 8 GB, extensibila prin adaugarea unui card de memorie microSD. In spatele telefonului se afla o camera foto de 5 MP, cu suport pentru captura video la o rezolutie de 720 de pixeli. In plus, telefonul suporta conexiuni 3G la internet cu rate de transfer de pana la 14,4 Mbps, iar pentru conectarea diverselor accesorii pune la dispozitie si un modul Bluetooth si Wi-Fi dual-band.

Pe lista dotarilor Bold 9900 se numara si un web browser imbunatatit si prevazut cu suport pentru continut video redat prin tehnologie HTML5, respectiv facilitati pentru separarea datelor personale de cele care au legatura cu serviciul. Lansarea telefonului vine odata cu anuntul facut de Microsoft, potrivit caruia motorul de cautare Bing va face parte din sistemul de operare al telefoanelor lansate de RIM. La fel cum Android are la baza motorul de cautare Google, asa Blackberry va avea la baza Bing. "Integrarea este o modalitate de a crea o experienta unica pentru milioane de utilizatori ai Blackberry", a declarat Steve Ballmer, CEO al Microsoft. BlackBerry Bold Touch 9900 va fi lansat pe piata in aceasta vara, insa pretul de vanzare nu a fost inca dezvaluit.

Anul acesta piata de telefoane mobile va ajunge la peste 450 de milioane de unitati, in crestere fata de 2010, cand a fost de 303,4 milioane, potrivit companiei de cercetare IDC. Conform raportului, telefoanele care au la baza Android, sistemul de operare al Google, vor detine 40% din piata pana la finele lui 2011. Symbian, sistemul de operare dezvoltat de compania finlandeza Nokia, va continua sa piarda din cota de piata pana la sub 20%, iar platforma iOS, care ruleaza pe telefoanele iPhone produse de Apple, va incheia anul cu o cota de piata de 16%. Blackberry-ul produs de Research in Motion va avea o cota de 14,9%, in timp ce cota Windows Phone 7 va fi una foarte mica, cu putin peste 5%, conform analizei IDC.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
IT&C,
Research In Motion,
companie
/business-hi-tech/it/gadgetul-lunii-mai-blackberry-bold-9900-8265750
8265750
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.