Gadgetul lunii iunie: Lumix DMC-FT3

Autor: Roxana Cristea Postat la 16 iunie 2011 47 afişări

Mica si colorata, rezistenta si usoara. Acestea sunt doar cateva dintre caracteristicile unei camere foto digitale destinate turistilor, potrivita mai ales pentru scufundari si expeditii pe munte.

"Am folosit-o si va recomand sa o luati in excursii, mai ales daca plecati cu cei mici. Poate fi scapata pe jos, lasata in nisip sau folosita la filmarile subacvatice, iar performantele vor ramane aceleasi", spune Stefan Ichim, directorul Panasonic Romania, despre camera foto Lumix DMC-FT3.Rezistenta la praf, dar si la scufundari pana la o adancime de 12 metri, la caderi de la doi metri si la ger de pana la minus zece grade sunt doar cateva dintre caracteristicile camerei foto.

Destinata in special excursionistilor, camera este echipata cu un senzor de ultima generatie Hi-Speed CCD de 12,1 megapixeli si inregistreaza clipuri video full-HD la o rezolutie de 1.920 x 1.080. Pentru o mai eficienta corectare a imaginii in timpul inregistrarii video, la stabilizatorul de imagine Power O.I.S. al camerei a fost adaugata functia Active Mode care elimina efectul de blurare al imaginii video, in special atunci cand filmarea este efectuata in miscare.

In plus, cu ajutorul programului Lumix Image Uploader utilizatorul poate incarca fotografii pe Facebook sau clipuri video pe YouTube de la orice calculator. Imaginile 3D realiste obtinute cu ajutorul modului 3D Photo sunt usor de vizionat cu un echipament compatibil. Camera are integrata si o functie GPS, populara la camerele din seria Lumix TZ. Astfel, pe ecran, camera afiseaza tara/regiunea, statul/provincia/judetul, orasul si punctele de interes, utilizatorul avand acces permanent la informatii despre locul unde se afla. Informatiile acopera 203 tari sau regiuni de pe tot intinsul Globului. Totodata, utilizatorii pot afla date despre mai mult de un milion de puncte de interes din 78 de tari sau regiuni. Fotografiile sau filmele cu numele locatiei in care au fost realizate sunt triate automat si stocate in directoare aranjate in ordine alfabetica.

Camera este echipata si cu compas, altimetru si barometru, utilizatorii putand vedea astfel altitudinea, presiunea, latitudinea si longitudinea. Barometrul functioneaza, de asemenea, ca indicator pentru adancimea apei. Inceputul acestui an a fost unul puternic pentru piata de aparate foto. Vanzarile de camere digitale au crescut in primele trei luni cu 28,6%, atat pe segmentul compactelor, cat si pe cel al D-SLR-urilor, ajungand la o valoare de noua milioane de euro, potrivit companiei de cercetare de piata GfK. Segmentul de D-SLR-uri s-a bucurat in mod deosebit de aprecierea prosumer-ului (consumator profesionist) de foto din Romania. Se pare ca, cel putin in cazul sectorului foto, punctul cel mai de jos al recesiunii a fost atins anul trecut.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
IT&C,
gadget,
camera foto
/business-hi-tech/it/gadgetul-lunii-iunie-lumix-dmc-ft3-8344186
8344186
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.