Cei mai tari roboti ai mileniului (GALERIE FOTO)

Postat la 16 aprilie 2010 236 afişări

"In 2018 va exista un robot la fel de inteligent ca un om". Pana atunci, piata globala de roboti va ajunge in anul 2015 la aproximativ 15 miliarde de dolari, potrivit companiei de cercertare ABI Research.

Urmatoarul pas al evolutiei pietei robotilor, care in prezent este dominata de roboti de jucarie sau roboti care fac curat, va fi dezvoltarea de roboti care sa fie controlati de de la distanta, scrie spectrum.ieee.org.

"In 2018 va exista un robot la fel de inteligent ca un om", crede futurologistul Ian Pearson, adaugand ca intr-o perioada mai lunga de timp, acestia ar putea depasi nivelul de inteligenta uman si vor putea sa ocupe multe posturi, in special in domeniul IT.

Cu toate astea insa, oamenii vor fi de neinlocuit in multe dintre activitatile pe care le fac acum: un robot nu va fi niciodata capabil sa se aseze langa un bolnav, sa-l ia in brate si sa-l faca sa se simta mai bine, ci va putea doar sa-i faca o injectie sau sa-i prescrie un medicament, mai adauga Pearson.

Urmărește Business Magazin

/business-hi-tech/it/cei-mai-tari-roboti-ai-mileniului-galerie-foto-5815636
5815636
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.