Cât costă de fapt un iPhone X şi care este profitul Apple pentru fiecare unitate vândută

Postat la 09 noiembrie 2017 301 afişări

iPhone X este cel mai scump telefon vândut de către Apple, costul de producţie este destul de ridicat, dar şi profitul pare să fie pe măsură.

Cât costă de fapt un iPhone X şi care este profitul Apple pentru fiecare unitate vândută

Potrivit unui studiu realizat de TechInsights, iPhone X costă cu 25% mai mult decât un iPhone 8, dar, cu toate acestea, este mai profitabil decât iPhone 8.

Se pare că iPhone X are un cost de producţie de 357 de dolari şi se vinde cu 999 de dolari în SUA şi cu peste 1000 de euro în majoritatea ţărilor europene, ceea ce înseamnă că Apple are o marjă de profit de 64% pe fiecare unitate vândută. iPhone 8 se vinde cu 699 de dolari şi marja de profit este de 59%. Desigur, în aceste calcule nu au fost luate în considerare costurile legate de marketing şi logistică sau cele de cercetare şi dezvoltare.

Cel mai costisitor element al noului telefon este ecranul care costă 65,5 dolari, fără instalare.

Apple a refuzat să răspundă solicitării TechInsights.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.