Paradisurile fiscale sunt pe cale de disparitie

Postat la 23 martie 2009 10 afişări

In ultimele decenii, paradisurile fiscale s-au aflat intr-o competitie inegala in ceea ce priveste impozitarea cu guvernele din intreaga lume si au ajutat oamenii bogati si companiile sa evite plata taxelor in tarile lor de origine.

Acum insa acest univers, estimat la 255 de miliarde de dolari pe an, da semne ca se destrama. Urmarirea celor care incearca sa evite plata impozitelor ar putea deveni o actiune mult mai facila in conditiile in care tari precum Elvetia, Austria, Hong Kong si Singapore si-au dat acordul pentru a relaxa regulile referitoare la pastrarea secretelor bancare.

Acestea au cedat in fata presiunii constante venite din partea comunitatii internationale pentru a adopta standardele globale privind transparenta operatiunilor bancare, dar insista asupra faptului ca vor continua sa protejeze identitatea investitorilor.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Paradisuri fiscale,
economie,
impozite,
zf
/articolul-zilei/zf-ro/paradisurile-fiscale-sunt-pe-cale-de-disparitie-4074177
4074177
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.