Oleg Voronin are o avere cat jumatate din PIB-ul Moldovei

Postat la 16 aprilie 2009 24 afişări

Fiul lui Vladimir Voronin, Oleg (foto), este considerat cel mai bogat moldovean, cu o avere de aproximativ 2 mld euro (Moldova avand un PIB de 6 mld. dolari), el controland o buna parte a sistemului bancar, dar si firme din domeniul constructiilor sau transporturilor, a scris de-a lungul vremii presa de opozitie de peste Prut si de la Moscova

El a fost acuzat ca s-a imbogatit sub protectia tatalui sau, dar sustine ca si-a facut averea in mod cinstit. Presa din regiune scria in 2007 ca Oleg Voronin detine banca "FinComBank", prin care sunt rulati banii de la Caile Ferate moldovene si Moldtelecom, o firma de constructii ("Metal-market") si o firma de transporturi pe calea ferata ("Transline"). Firma de constructii ar fi obtinut mai multe contracte pentru reparatia si renovarea unor obiective din proprietatea statului. A doua a incasat anul trecut 15 mil. dolari, in schimbul prestarii unor servicii de transport feroviar. Stirile despre averea lui Oleg Voronin au intrat deja in folclor.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Moldova,
Oleg Voronin,
zf
/articolul-zilei/zf-ro/oleg-voronin-are-o-avere-cat-jumatate-din-pib-ul-moldovei-4218382
4218382
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.