Nicolae Danila a devenit cel mai mare actionar individual al Erste Bank

Postat la 10 ianuarie 2008 2 afişări

Fostul presedinte executiv al BCR nu crede ca Romania risca adevarate turbulente financiare, dar considera ca oamenii de afaceri ar trebui sa fie grijulii

Nicolae Danila, fostul presedinte executiv al BCR, are mai multe actiuni la Erste Bank decat insusi Andreas Treichl, seful bancii austriece, care este actionarul majoritar al celei mai mari banci romanesti. "Intr-adevar, sunt cel mai mare actionar persoana fizica al Erste Bank", a confirmat Danila pentru ZF. El nu a dorit sa spuna cate actiuni Erste detine si care este valoare pachetului.

Conform unor estimari, valoarea pachetului de actiuni Erste ar putea depasi 10 milioane de euro, avand in vedere ca el in momentul privatizarii BCR a obtinut minim 0,1% din capitalul bancii.

La sfarsitul lui 2006, Danila a profitat de oferta austriecilor alegand sa-si schimbe cea mai mare parte a actiunile BCR cu titluri Erste, pe baza raportului de sase actiuni BCR pentru una a Erste Bank.

Mai multe amanunte, aici

Urmărește Business Magazin

/articolul-zilei/zf-ro/nicolae-danila-a-devenit-cel-mai-mare-actionar-individual-al-erste-bank-2328945
2328945
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.