Doar 14,6% dintre romani ar mai lua credit

Postat la 16 martie 2009 7 afişări

Mai putin de un sfert dintre romani, respectiv numai 14,6%, intentioneaza sa contracteze un imprumut bancar anul acesta, fata de un procent de peste 30% reprezentand persoanele care au contractat un credit anul trecut, potrivit unui studiu realizat de Daedalus Millward Brown, una dintre cele mai mari companii de marketing si cercetare de piata.

Dupa cum afirma si bancherii, cererea de credite s-a redus dramatic la inceputul acestui an. Numarul persoanelor fizice care au solicitat credite in ianuarie si februarie 2009 a fost mai redus cu 40% fata de numarul solicitarilor de credite din aceleasi luni ale anului trecut, conform datelor Biroului de Credit. In prezent exista circa 4,4 milioane de romani care au credite la banci, iar aceasta cifra a ramas constanta din decembrie 2008, dupa ce, pe parcursul anului trecut, numarul noilor aplicanti crestea lunar cu circa 50.000 de clienti, in medie.

Citit mai multe pe www.zf.ro

Aflati aici daca mai sunt bani pentru credite.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Banci,
credite,
Daedalus Millward Brown,
studiu
/articolul-zilei/zf-ro/doar-14-6-dintre-romani-ar-mai-lua-credit-4053114
4053114
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.