Care este cel mai prost scenariu pentru economie in 2008?

Postat la 21 ianuarie 2008 1 afişăre

Desi anul a inceput cu stangul, analistii spun ca economia are baze destul de solide ca sa nu se impiedice

Anul economic 2008 nu poate fi cu mult mai slab decat 2007, in pofida inceputului cu stangul al pietelor financiare, spun analistii, care au imaginat pentru ZF cel mai prost scenariu pentru economie in perioada urmatoare.

O posibila incetinire a consumului, o crestere economica de pana la 4% (fata de 5,8-6% in 2007), o mentinere peste 6% a inflatiei, continuarea deprecierii cursului, un deficit bugetar mare si unul de cont curent in continua explozie, dar si reticenta mai accentuata a investitorilor straini - acestea sunt principalele ipoteze ale celui mai pesimist scenariu pentru economia de anul acesta.

In plus, mentinerea sus a inflatiei si fluctuatiile valutare vor afecta capacitatea de rambursare a populatiei cu credite (mai ales in valuta), punand in acelasi timp presiune pe puterea de cumparare, dar si pe venitul disponibil pentru consum.

Pentru a citi continuarea, click aici

Urmărește Business Magazin

/articolul-zilei/zf-ro/care-este-cel-mai-prost-scenariu-pentru-economie-in-2008-2343024
2343024
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.