BCR vede cursul euro la 4,10 lei in iunie

Postat la 27 aprilie 2009 9 afişări

BCR, cea mai mare banca de pe piata, a devenit mai optimista in privinta evolutiei cursului, mai ales pe seama intrarii primei transe de bani de la FMI in rezerva valutara a BNR, si vede euro la 4,10 lei in iunie, fata de prognoza anterioara de 4,30 lei, conform datelor centralizate intr-un raport al Erste Group, banca-mama.

Analistii BCR mentin scenariul inversarii ulteriorare a trendului de apreciere, insa varful miscarii de depreciere anticipat pentru septembrie a fost corectat la 4,30 lei/euro fata de 4,40 lei/euro in varianta anterioara. Pentru decembrie ramane prognoza de 4,30 lei pentru un euro, cu perspectiva unui nou episod de apreciere in prima parte a lui 2010. Pe baza informatiilor acumulate in ultimele luni, BCR

si-a revizuit estimarile privind principalii indicatori macroeconomici pe 2009, anticipand contractia PIB cu 2,1%, fata de prognoza anterioara care indica o crestere de 1,2%.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Curs valutar,
BCR,
euro,
lei,
zf
/articolul-zilei/zf-ro/bcr-vede-cursul-euro-la-4-10-lei-in-iunie-4243452
4243452
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.