Bancile romanesti au acordat finantari de 500 mil. euro pentru oferta Transgaz

Postat la 17 decembrie 2007 1 afişăre

Bancile romanesti au acordat investitorilor credite si scrisori de garantie in valoare de circa 500 mil. euro pentru a subscrie in cadrul ofertei Transgaz, potrivit unor surse din piata financiara

Conform estimarilor, mai mult de doua treimi din subscrierile de 1,8 mld. euro realizate in oferta Transgaz reprezinta de fapt scrisori de garantie din partea bancilor custode in numele clientilor, in conditiile in care si fondurile straine au subscris pe baza de scrisori de garantie din partea custozilor internationali.

Cele mai mari imprumuturi le-a acordat Raiffeisen Bank, banca prin care s-au derulat subscrierile, care a eliberat scrisori de garantie si linii de credit in valoare de peste 300 mil. euro potrivit acelorasi surse. Reprezentantii bancii nu au comentat aceasta cifra.

"N-am nicio cifra privind nivelul finantarilor acordate pentru subscrierile de la Transgaz. E foarte complicat de estimat o suma, avand in vedere ca cei care si-au facut credite sau linii de credit n-au precizat ce vor face cu banii", a declarat Dana Ionescu, presedintele Raiffeisen Capital&Investment (RCI), societatea de brokeraj a Raiffeisen Bank, care a fost si principalul intermediar al ofertei Transgaz.

Alte banci care au acordat finantari sau scrisori de garantie clientilor pentru a subscrie la Transgaz sunt Banca Transilvania, Bancpost, UniCredit Tiriac si BRD.

Mai multe detalii, aici

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
listarea Transgaz,
bursa,
piata de capital
/articolul-zilei/zf-ro/bancile-romanesti-au-acordat-finantari-de-500-mil-euro-pentru-oferta-transgaz-2308320
2308320
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.