Tranzactiile cu cardul ar putea omori plata la negru!

Postat la 11 iunie 2009 45 afişări

Daca noi toti am achita online taxele, impozitele si cumparaturile si am renunta la numerar, economia subterana estimata la 7 miliarde de euro in Romania ar scadea semnificativ, arata un studiu de piata.

Cel putin teoretic, reprezentantii Guvernului spun ca in scurt timp cozile de la administratiile financiare vor disparea, pentru ca plata cu cardul va intra in obisnuinta cetatenilor. "Am incheiat parteneriate cu administratiile locale. Pana la ora actuala, cu 13 administratii, pe care dorim sa le asistam in efortul de implementare a sistemelor de plata electronica a taxelor", declara Mireille Radoi, ministrul comunicatiilor si tehnologiei informatiilor. Da, dar ce ne facem ca nu toti romanii au un card si, mai rau, 23% din populatie este platita la negru.Si lista continua cu cei care au mai multe activitati pentru care nu platesc impozite. De pilda, mesterii care vin la domiciliu si nu taie chitanta sau bonele care, desi primesc un salariu, nu il declara la fisc.

Cititi mai multe pe www.stirileprotv.ro

 

Urmărește Business Magazin

/articolul-zilei/pro-tv/tranzactiile-cu-cardul-ar-putea-omori-plata-la-negru-4531415
4531415
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.