Indiferenta la europene si referendum – PD castiga, uninominalul lui Basescu mai asteapta

Postat la 25 noiembrie 2007 1 afişăre

Indiferenta alegatorilor fata de primele alegeri pentru Parlamentul European si pentru referendumul privind sistemul de vot uninominal propus de presedintele Traian Basescu a prefigurat Partidul Democrat in castigator detasat si previzibil al scrutinului european, in timp ce forma de vot uninominal propusa de presedinte va mai trebui sa astepte validarea electoratului

Romanii au votat in proportie de 89,2 % in favoarea scrutinului uninominal majoritar in doua tururi, potrivit unui exit-poll realizat de CSOP.

Studiul realizat de Centrul pentru Studierea Opiniei si Pietei (CSOP) si difuzat de Realitatea TV indica o prezenta la vot de sub 27% si 10,8% voturi impotriva uninominalului.

PD a obtinut la alegerile europarlamentare 31,5% din voturi, conform exit-poll-ului realizat de CSOP si 32,7 %, conform celui realizat de CCSB.

Detalii aici

Urmărește Business Magazin

/articolul-zilei/mediafax/indiferenta-la-europene-si-referendum-pd-castiga-uninominalul-lui-basescu-mai-asteapta-1061712
1061712
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.