Psihologia ”Binelui de mâine vs. a binelui de azi” – Cum îşi privesc românii viitorul financiar?” - ediţie tematică

Postat la 30 aprilie 2015 217 afişări

Revista Business Magazin prezintă, în editia sa din 11 mai 2015, “Psihologia binelui de mâine vs. a binelui de azi şi cum se reflectă aceasta în modul în care îşi privesc românii viitorul financiar”.

Psihologia ”Binelui de mâine vs. a binelui de azi” – Cum îşi privesc românii viitorul financiar?” - ediţie tematică

Business Magazin va oferi o analiză complexă asupra modului în care românii se raportează la propriul viitor financiar şi cum se reflectă această atitudine în pieţele de asigurări de viaţă, sănătate şi pensii. Vom încerca să identificăm principalele probleme la care economisirea privată poate oferi un răspuns şi care sunt principalele direcţii de soluţionare ale dificultăţilor prin care trec sistemele de asigurări sociale, de pensii şi sănătate. Business Magazin participă activ la creşterea gradului de expunere a problemelor, soluţiilor şi priorităţilor pentru aceste domenii, prin oferirea unui format complet de expunere mediatică într-o ediţie editoriala dedicata. Pornind de la răspunsuri complexe ale reprezentanţilor principalelor companii ce activează pe aceste pieţe, sănătate sau pensii, ale analiştilor în domeniu, dar şi pe baza cifrelor şi informaţiilor reprezentative, vom încerca să identificăm motivele pentru care ne aflăm printre codaşii Europei în ce priveşte planificarea propriului viitor financiar , aspect relevat de subdezvoltarea pieţei de asigurări de viaţă, aflată la circa 0,03% din PIB.

 Câteva întrebări la care vom încerca să răspundem:

1. Cum s-a schimbat, din punct de vedere al modului în care îşi privesc viitorul financiar, atitudinea românilor în ultimele două decenii şi care sunt principalele lor temeri?

2. Care este orizontul de timp în care, ca societate / indivizi, vom ajunge la nivelul societăţilor vestice din punct de vedere al responsabilizării faţa de propriul viitor şi care este Vestul spre care ne îndreptăm?

3. Care sunt problemele la care economisirea privată poate oferi un răspuns şi în ce fel poate ajuta economisirea în sistem privat la soluţionarea principalelor dificultăţi ale sistemului de asigurari sociale, de pensii şi sănătate? Care sunt aceste probleme la care economisirea privată poate oferi răspuns?

4. Cum ar trebui să funcţioneze “logica economisirii” pentru tinerii ce se bat cu o viaţă activă, cu tentaţiile propriului confort, într-o societate cu valori noi?

5. Cum pot companiile să contribuie la o schimbare de mentalitate a angajaţilor lor promovând mai activ beneficiile extra-salariale de tipul asigurărilor de viaţă, sănătate sau pensiilor private în direcţia unei mai mari atenţii pentru planificarea pe termen lung?


Proiect susţinut de

Ediţia tematică “Psihologia Binelui de mâine vs. a binelui de azi – Cum îşi privesc românii viitorul financiar?” a revistei Business Magazin este disponibilă, începând cu 11 mai 2015, în reţelele Inmedio şi Relay.

Urmărește Business Magazin

Citeşte pe comedymall.ro

/articolul-zilei/media-advertising/psihologia-binelui-de-maine-vs-a-binelui-de-azi-cum-isi-privesc-romanii-viitorul-financiar-editie-tematica-14184407
14184407
comments powered by Disqus
Cum îşi reinventează afacerile micii antreprenori români? Cum îşi reinventează afacerile micii antreprenori români?

Reinventaţi de pandemie Ţi-ai pus toate economiile la bătaie. Ţi-ai vândut, poate, apartamentul sau motocicleta şi ai investit banii într-o afacere. Nu acum, ci în urmă cu câţiva ani. Totul a mers bine. Ai crescut, uşor-uşor, cu paşi mici, dar ai ajuns la profit, iar acum businessul îţi e suficient să trăieşti fără a avea nevoie şi de un job. Ţi-ai îndeplinit visul. Până când, într-o zi pe care nici tu, nici altcineva nu putea s-o prevadă, totul se prăbuşeşte. Totul se închide. Marfa ta, serviciile tale nu-şi mai găsesc acum clienţii. Totul e captiv în izolare, publicul tău ţintă nu mai există, iar dacă există, îşi drămuieşte cu grijă banii pentru o potenţială criză care se prevesteşte.

vezi continuarea
ZF.ro
Pericol critic: Dacă patronii mor, nu o să mai avem nici angajaţi sau cine să plătească salariile Pericol critic: Dacă patronii mor, nu o să mai avem nici angajaţi sau cine să plătească salariile
Dezvăluirile unui medic de la Medlife despre coronavirus. Care este cel mai IMPORTANT lucru
Mediafax
Austria ar putea deveni prima ţară europeană care ridică restricţiile impuse de COVID-19 Austria ar putea deveni prima ţară europeană care ridică restricţiile impuse de COVID-19
Imagini terifiante: Trupurile oamenilor morţi de COVID-19, abandonate pe străzile unui oraş din Ecuador | VIDEO
MonitorulApararii
Fostul premier social-democrat Zoran Milanović revine la conducerea Croaţiei. Ca preşedinte Fostul premier social-democrat Zoran Milanović revine la conducerea Croaţiei. Ca preşedinte
Ce se întâmplă la Moscova este de bine deopotrivă pentru Rusia şi Putin(?)
MonitorulPartidelor
Apartamentul lui Ungureanu, oferit drept REFUGIU al medicilor în calea COVID-19. „Toţi să facă la fel” Apartamentul lui Ungureanu, oferit drept REFUGIU al medicilor în calea COVID-19. „Toţi să facă la fel”
Demisie „fulger”. Un medic chirurg va conduce Ministerul Sănătăţii. Cine este Nelu Tătaru, propus să preia funcţia după plecarea lui Costache
MonitorulSiguranteiCetateanului
COMENTARIU Valeriu Suhan Hai, da-ma... incolo... COMENTARIU Valeriu Suhan Hai, da-ma... incolo...
Dr. Tudor Ciuhodaru atentioneaza ca virusul (Covid-19) rezista minim 30 de minute in aer dupa eliminarea sursei infectiei si peste cinci zile pe piele

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.