TVR 2 lansează campania "Dreptul la memorie. Argumente pentru un Muzeu al Comunismului la Bucureşti"

Autor: Madalina Cerban Postat la 07 mai 2015 92 afişări

Televiziunea Română împreună cu Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc (IICCMER) lansează campania "Dreptul la memorie. Argumente pentru un Muzeu al Comunismului la Bucureşti", care include şapte documentare difuzate pe TVR 2 şi o dezbatere.

Începând de vineri, 8 mai, în fiecare săptămână, de la ora 19.00, la TVR 2 (şi în simulcast pe TVR HD) poate fi urmărită o serie de şapte filme documentare realizate de TVR şi difuzate în premieră absolută, urmând ca ciclul să se încheie în 26 iunie cu o dezbatere care va rezuma concluziile acestui demers, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

Actorul Constantin Lupescu este naratorul întregului serial documentar, el fiind călăuza, dar şi interlocutorul istoricilor şi cercetătorilor, personalităţi implicate în acest efort de recuperare a istoriei recente: Lucia Hossu Longin, Stejărel Olaru, Cristian Vasile, Octavian Roske, Marius Oprea, Ştefan Bosomitu şi alţii.

Potrivit TVR, Bucureştiul este una dintre puţinele capitale ale fostelor ţări comuniste care nu are un Muzeu dedicat perioadei comuniste. IICCMER, partener al TVR, are ca obiectiv înfiinţarea unui asemenea muzeu, iar TVR, ca instituţie naţională, deţinătoare a unei vaste arhive video şi martor important al comunismului românesc, are datoria de a se implica în acest demers.

Un astfel de muzeu asigură cunoaşterea istoriei recente de publicul larg, precum şi încurajarea noilor generaţii de a evita greşelile trecutului. Pe parcursul campaniei, publicul are posibilitatea de a contribui la crearea Muzeului Comunismului în România prin donaţii de obiecte, documente, fotografii etc. din perioada comunistă, dar şi cu idei şi sugestii referitoare la amenajarea viitorului spaţiu muzeal. Mesajele telespectatorilor sunt aşteptate pe adresele de e-mail ale campaniei: dreptullamemorie@tvr.ro, muzeulcomunismului@tvr.ro, şi office@iiccmer.ro.

Acest program poate fi urmărit şi online, pe portalul video TVR+.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
TVR 2,
CAMPANIE,
IICCMER
/actualitate/tvr-2-lanseaza-campania-dreptul-la-memorie-argumente-pentru-un-muzeu-al-comunismului-la-bucuresti-14224512
14224512
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.