Un oficial de la Finante spune ca forfetarul e temporar

Postat la 30 aprilie 2009 5 afişări

Oficialii de la Finanţe încearcă să îndulcească situaţia contribuabililor care de la 1 Mai vor trebui să plătească un impozit forfetar anual cuprins între 500 şi 10.000 de euro: noua obligaţie fiscală se va aplica doar o anumită perioadă de timp.

Finanţele nu au precizat însă cât anume. "Impozitul minim este o măsură cu caracter limitat temporal", a declarat marţi secretarul de stat în Ministerul Finanţelor Publice (MFP) Cosmin Coman, în cadrul conferinţei "IMM-urile versus Impozitul minim", organizată de Mediafax. Coman a ţinut să precizeze că impozitul forfetar nu creşte nivelul fiscalităţii din România şi nu este o taxă nouă care se adaugă la celelalte. Firmele au în continuare libertatea de a alege să plătească un impozit reprezentând 16% din profit sau 3% din venit - în cazul IMM-urilor, dar nu mai puţin de limita minimă aferentă intervalului de venituri în care se încadrează.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Impozitul forfetar,
Finante,
gandul
/articolul-zilei/gandul/un-oficial-de-la-finante-spune-ca-forfetarul-e-temporar-4261028
4261028
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.