Seful BCR: unii clienti s-au indatorat prea mult

Postat la 04 august 2009 19 afişări

Din cele 2.500 de dosare de credit ipotecar analizate de banca, numai 1-2% au fost restructurate.

In primavara mai multe banci, printre care si BCR, au anuntat programe masive de restructurare a creditelor. Metoda principala este rescadentarea, respectiv marirea duratei creditului pentru a reduce rata lunara si a scadea, pe cat posibil, riscul de neplata. La cateva luni dupa lansarea acestor programe insa, rezultatele sunt inca minore.

„Daca aveti impresia ca ii putem ajuta pe toti, gresiti. Unii dintre ei (clienti, n.r.) s-au imprumutat prea mult (...) Unii clienti chiar au o datorie prea mare si nu poti restructura creditul lor”, a declarat Dominic Bruynseels, presedintele executiv al BCR, cea mai mare banca din Romania, in cadrul unei intalniri cu presa.

Cititi mai multe pe www.gandul.info.

 

Urmărește Business Magazin

/articolul-zilei/gandul/seful-bcr-unii-clienti-s-au-indatorat-prea-mult-4720329
4720329
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.