Parcul Cismigiu, strivit de patru turnuri de 30 de etaje

Postat la 11 ianuarie 2008 1 afişăre

Viorel Hurduc, seful Comisiei tehnice de urbanism a Capitalei: „Turnurile ii vor ajuta sa se orienteze pe cei care vin sa se plimbe in parc“. Unul din turnuri va fi plantat la Palatul Universul, altul la Conservator, al treilea pe strada Sipotul Fantanilor, iar al patrulea la intersectia cu Schitu Magureanu

Distrugerea urbanistica a Bucurestiului, inceputa pe vremea lui Ceausescu, continua si in prezent, prin plantarea intr-un oras inghesuit a unei paduri de blocuri turn. Dupa acoperirea Bisericii Armenesti cu un turn de 19 etaje si a Catedralei Sfantul Iosif cu un altul de peste 75 de metri, in timp ce parcul Bordei este la un pas de a fi distrus, a venit randul parcului Cismigiu sa incapa pe mana „investitorilor“.

Chiar in coasta istoricei gradini, in spatele Palatului Universul, proprietarul terenu¬lui si al constructiei, patronul firmei Universul SA, vrea sa ridice un turn de 27 de etaje. Mai mult, ca sa nu creeze cumva un dezechilibru, afaceristul propune prin planul urbanistic zonal ridicarea altor trei turnuri in jurul gradinii Cismigiu, pe terenuri care nici macar nu sunt in proprietatea lui.

Amanunte pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

/articolul-zilei/gandul/parcul-cismigiu-strivit-de-patru-turnuri-de-30-de-etaje-2330301
2330301
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.