Miliardarul Mittal a pierdut într-un an mai mult de jumătate din avere

Postat la 27 aprilie 2009 7 afişări

Criza globlă a înjumătăţit averea miliardarului Lakshmi Mittal, magnatul din industria siderurgică, ocupând astfel prima poziţie în topul miliardarilor britanici cu cele mai mari pierderi, cu o scădere de 61%.

Averea lui Mittal s-a împuţinat cu 17 miliarde de lire (24,92 miliarde de dolari), potrivit anunţului de sâmbătă a publicaţiei Sunday Times. Chiar dacă Mittal a înregistat pierderi, acesta rămâne în continuare ocupantul primei poziţii în topul celor mai bogaţi britanici, cu o avere estimată la 10,8 miliarde de lire sterline. O scădere a averii a fost consemnată şi în cazul lui Roman Abramovich, proprietarul cubului sportiv Chelsea şi investitor în minerit şi alte activităţi. Chiar dacă averea acestuia s-a micşorat cu 40%, rămâne locul al doilea, cu o avere estimată la 7 miliarde de lire sterline. Ducele de Wesminster îşi menţine poziţia a treia, cu o avere estimată la 6,5 miliarde de lire sterline, după o scădere de doar 7%.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Lakshmi Mittal,
Sidex Galati,
avere,
gandul
/articolul-zilei/gandul/miliardarul-mittal-a-pierdut-intr-un-an-mai-mult-de-jumatate-din-avere-4243481
4243481
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.