Mic ghid de protectie fata de riscurile cursului valutar

Postat la 15 iulie 2009 45 afişări

Pana de curand, la BVB doar speculatorii faceau tranzactii cu instrumente financiare concepute pentru protectia impotriva riscului valutar, cele mai multe dintre ele fiind facute pentru a profita din scaderea leului.

Aveti o firma iar variatiile cursului valutar va dau batai de cap? Cu contractele futures va puteti proteja afacerea de impredictibilitatea evolutiei valutelor. Cu toate ca atat la Bursa de Marfuri de la Sibiu, cat si la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) contractele futures se pot tranzactiona de multa vreme, numarul tranzactiilor si valoarea lor (pe scurt, lichiditatea) sunt deosebit de scazute. Tinand cont ca de la sfarsitul anului trecut pana in prezent leul a pierdut 5,6% fata de euro, eliminarea riscului valutar ar fi putut insemna cel putin limitarea pierderilor.

 

Din pacate insa, multe companii nici macar nu au auzit de existenta acestor instrumente ale pietei de capital. “Niciuna dintre cele 2.800 de firme membre ale Camerei de Comert si Industrie nu a apelat, din cate cunosc, pana acum, la asemenea instrumente de protejare a afacerii fata de variatia cursului valutar. Cred ca motivul este ca nu au auzit de acestea”, a declarat pentru Gandul Sorin Dimitriu, presedintele Camerei de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti (CCIB) si vicepresedinte al CCIR.

 

Aflati mai multe pe www.gandul.info.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
BVB,
leu,
valuta,
instrumente financiare
/articolul-zilei/gandul/mic-ghid-de-protectie-fata-de-riscurile-cursului-valutar-4641462
4641462
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.