Leul a prins curaj, cursul a scăzut

Postat la 26 martie 2009 5 afişări

Anunţul că FMI va ajuta România cu aproape 13 miliarde de euro a stârnit instantaneu un val de optimisim în rândul investitorilor.

Cursul a coborât până la 4,2760-4,2780 lei/euro, în scădere cu doi bani faţă de cursul oficial anunţat de BNR marţi, de 4,2924 lei/euro. Banca centrală a stabilit un curs de 4,2838 lei/euro miercuri, în scădere cu 0,86 bani faţă de cel din ziua precedentă.

Moneda naţională a început oricum bine ziua, pe fondul unui val generalizat de apreciere a valutelor din regiune. Discursul oficialilor FMI a impulsionat însă leul şi mai mult, moneda naţională accelerând aprecierea. De la începutul anului până marţi, moneda naţională a pierdut 7,7% faţă de euro.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Leu,
euro,
curs valutar,
gandul
/articolul-zilei/gandul/leul-a-prins-curaj-cursul-a-scazut-4093128
4093128
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.