Berceanu pune taxa înaintea autostrăzilor

Postat la 11 mai 2009 44 afişări

După modelul ţărilor dezvoltate, şi în România se va introduce o taxă pentru utilizarea autostrăzilor, pentru că altfel statul nu va avea bani pentru întreţinerea lor, avertizează oficialii Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii (MTI).

"Lumea trebuie să înţeleagă că o autostradă se întreţine cu bani. În următorii patru, maximum cinci ani se va introduce taxare pe toate autostrăzile din România", a declarat pentru Gândul directorul Direcţiei infrastructură rutieră şi concesiuni din MTI, Adrian Ionescu. Taxarea va fi introdusă însă numai atunci când în România va exista un număr mai mare de kilometri de autostradă. În prezent, singurele autostrăzi pe care se poate circula sunt A1 Bucureşti – Piteşti (128 km) şi A2 Bucureşti – Cernavodă (151 km).

Cititi mai multe pe www.gandul.info

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Radu Berceanu,
autostrada,
taxa,
gandul
/articolul-zilei/gandul/berceanu-pune-taxa-inaintea-autostrazilor-4337586
4337586
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.