Am intrat în top 10 băutori europeni de bere

Postat la 11 martie 2009 14 afişări

Anul trecut, un român a băut în medie 93 de litri de bere, cu patru litri mai mult decât în 2007, şi cu 27 de litri mai mult decât în 2004, arată datele Asociaţiei Berarii României (ABR).

Apetitul pentru bere a făcut ca România să intre, anul trecut, în topul primelor zece ţări din Europa în ceea ce priveşte consumul de bere. „În 2008, piaţa berii a avut un trend ascendent, România intrând în top 10 al ţărilor din Europa cu o producţie de peste 20 de milioane de hectolitri. Pentru 2009, estimăm că vânzările de bere vor creşte, dar într-un ritm mai lent”, a declarat Shachar Shaine, preşedintele asociaţiei. Totodată, cea mai mare parte din berea produsă în ţara noastră, în proporţie de 70%, este consumată acasă, în timp ce restul, în restaurante şi baruri.

Cine bea atâta bere? Potrivit reprezentanţilor Asociaţiei Berarii României, 85% dintre bărbaţii cu vârste peste 18 ani şi 56% dintre femei sunt consumatori fideli de bere, iar 97,5% din berea consumată provine din producţia locală. Berarii nu îşi fac probleme că din cauza crizei românii vor consuma mai puţină băutură în acest an.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Aflati aici mai multe detalii despre piata berii, dar si despre cea mai recenta tranzactie din domeniu.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
consumul de bere,
industrie alimentara,
fmcg,
/articolul-zilei/gandul/am-intrat-in-top-10-bautori-europeni-de-bere-4041474
4041474
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.