Top 10 profetii despre sfarsitul lumii (GALERIE FOTO)

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 22 mai 2011 234 afişări

Evanghelistul american Harold Camping a starnit oarecare zarva in SUA cu previziunea lui ca sfarsitul lumii va fi la 21 mai 2011, desi nici precedenta lui profetie, ca lumea se sfarseste sigur in 1994, nu s-a adeverit.

Camping nu e insa primul escroc sau primul credul in propriile lui viziuni apocaliptice. Revista Time a intocmit un top al celor mai faimoase povesti despre sfarsitul lumii, care i-au speriat pe cei mai slabi de inger, facandu-i sa creada ca zilele lumii noastre asa cum o stim sunt numarate. Unele au conotatie religioasa, vorbind de a doua venire a lui Isus, altele sunt de esenta laica, prevestind fie o apocalipsa tehnologica, fie una nucleara.

Evident, din top nu lipseste aventura sangeroasa a lui David Koresh, ratacitul din Texas care si-a proclamat originea divina in 1993, dar nici panica milenarista din 1999 legata de apocalipsa tehnologica - Y2K.

Faptul ca fricile de sfarsitul lumii se repeta, oricat de trase de par ar fi, iar credulii le cad inca prada inseamna ca trebuie sa ne asteptam si la alte povesti comice cu falsi profeti. Rezervorul de imaginatie al oamenilor e nesecat, ca si posibilitatile celor de la Hollywood de a face filme cu astfel de profetii, inainte si dupa momentul lor de glorie.

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/top-10-profetii-despre-sfarsitul-lumii-galerie-foto-8278546
8278546
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.