Spuneaţi că e criză? Iată unde se duc milioanele de lire (GALERIE FOTO)

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 27 ianuarie 2013 456 afişări

Lucrări ale unor importanţi artişti ai secolului trecut ar putea duce la suma de 100 de milioane de lire sterline încasările obţinute de pe urma unei licitaţii ce va avea loc la începutul lui februarie la Londra, dacă aşteptările casei Christie's, organizatoarea evenimentului, se confirmă.

Pe lista artiştilor ale căror opere vor fi puse în vânzare se numără Modigliani, Picasso, Matisse, Kandinsky sau Camille Claudel. Printre lucrările importante ale acestora care aşteaptă cumpărători se numără "Minotaure aveugle conduit par une petite fille" semnată Picasso, care ar trebui să se adjudece pentru 2,8-3,5 milioane de lire sterline, "Jeune fille à la mauresque, robe verte" de Henri Matisse (2,5 - 3,5 milioane de lire), sculptura "L'Abandon" de Camille Claudel (900.000 de lire) ori "Abend im Park" de Wassily Kandinsky (până la 2 milioane de lire).

Spuneaţi că e criză? Iată unde se duc milioanele de lire (GALERIE FOTO)

Vedeta licitaţiei se anunţă "Jeanne Hébuterne (au chapeau)", un portret al muzei lui Modigliani, pentru care organizatorii estimează o sumă de 16 până la 22 de milioane de lire.

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/spuneati-ca-e-criza-iata-unde-se-duc-milioanele-de-lire-galerie-foto-10524102
10524102
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.